Google este foarte aproape de o intelegere cu Comisia Europeana in cazul anchetei in care compania e acuzata ca isi dezavantajeaza concurenta in afisarea rezultatelor cautarilor online, dar lucrurile nu se opresc aici. Daca vor fi ascultate cererile oamenilor care vor ca Google sa fie obligata sa faca si mai multe schimbari in modul de afisare a rezultatelor, exista pericolul "inghetarii" inovatiilor in internet search, avertizeaza un important oficial Google, citat de Financial Times.

Avertizarea vine de la vicepresedintele Amit Singhal care spune ca daca Google va fi fortata sa faca si mai multe schimbari, se va pune frana inovatiilor din internet search, iar lucrurile vor "ingheta" in stadiul de acum.

"Construim cautarea pe internet a viitorului. Suntem aproape de etapa in care poti vorbi cu Google si poti intreba tot ce vei dori", spune Singhal.

Google a fost acuzata ca isi privilegiaza enorm prorpiile produse la rezultatele cautarii si ca pune pe pozitii nefavorabile concurenta. Multi spun ca ar trebui sa exista o anumita "neutralitate a afisarii rezultatelor", insa Google spune ca asa ceva este nerealist "Nu toti pot fi pe prima pozitia a listei. Mereu va exista cineva care nu va fi pe primul loc si se va plange, fiind nemultumit", spune oficialul Google

Conform noii intelegeri propuse, Google ar trebui sa afiseze si link-uri de la site-uri rivale, alaturi de propriile produse, cand e vorba de prezentarea raspunsului unei cautari online. Aceasta intelegere care ar putea pune capat anchetei a fost criticata de companiile care initial au reclamat Google, acestea spunand ca noua intelegere va deveni irelevanta din moment ce serviciile Google vor evolua mult si cautarea audio va functiona tot mai bine.