Peste 320 de site-uri prin care se vindeau produse contrafacute au fost inchise de autoritatile de specialitate din SUA si agentii europene coordonate de Europol, in urma unei anchete la care a participat si Romania, informeaza un comunicat al Europol, potrivit Mediafax.

Agentia guvernamentala americana pentru imigratie si vami (US Immigration and Customs Enforcement - ICE) si mai multe agentii europene coordonate de Europol au anuntat, miercuri, preluarea a 328 de domenii de internet prin care se vindeau ilegal produse contrafacute, cu dezinformarea clientilor.

Europol a participat la operatiunea "Transatlantic 2", alaturi de mai multe state membre, ca Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franta, Italia, Marea Britanie, Olanda, Romania, Spania si Ungaria, coordonand preluarea a 151 de domenii de internet cu indicative ca .be, .eu, .fr, .ro si .uk.

Autoritatile americane au depistat 177 de site-uri prin care se vindeau produsele contrafacute comercializate de companii din SUA.

Domeniile de internet sunt acum in custodia guvernelor implicate in aceasta operatiune, iar utilizatorii de internet care vor sa intre pe site-urile corespondente vor gasi un banner prin care sunt informati de inchiderea site-ului si despre infractiunile privind proprietatea intelectuala.

In afara de preluarea domeniilor de internet, autoritatile au identificat si conturi PayPal folosite de site-urile respective, in care au gasit incasari de 30.000 de dolari.