„Am pus accent si vom pune si in viitor pe aplicatiile de tip cloud pentru ca noi consideram ca pot aduce un plus de valoare fiecarei companii, o crestere de productivitate si usurinta in utilizare.

Serviciul Lync Online implementeaza conceptul de comunicatii unificate: se poate comunica video si audio, pot fi initiate meeting-uri online pentru schimb de informatii, se pot prezenta documente si se pot edita documente in echipa. Chiar se pot face adnotari pe o tabla virtuala. Exchange Online se refera la infrastructura serviciului de e-mail pentru utilizatori, iar Microsoft Outlook este aplicatia client ce se conecteaza la acest serviciu”, declara Gabriel Ciobanu, Director Comercial Risksoft

Demonstratie video: comunicatii unificate prin Lync, componenta a Office 365

Lync Demo from Smile Media on Vimeo.

O realitate a zilelor noastre este crearea si migrarea datelor in forma electronica. O cerinta fireasca si cu un grad de aplicabilitate din ce in ce mai prezent este protejarea acestor date, la costuri convenabile.

„In tot acest peisaj, Microsoft ofera o solutie foarte sigura si transparenta, prin implementarea practicilor recomandate din industrie, a standardelor de securitate relevante pentru aceste servicii si a cerintelor utilizatorilor – iar validarea acestor practici este asigurata de catre auditori externi”, precizeaza Gabriel Ciobanu intr-un interviu despre solutiile de comunicatii in cloud.

„Cuvantul de ordine pentru Office 365 este integrarea. Toate aplicatiile si serviciile lucreaza impreuna si utilizatorii au acces in timp real la informatii”, completeaza Gabriel Ciobanu.

Urmareste interviul in intregime:

Gabriel Ciobanu Risksoft from Smile Media on Vimeo.

Risksoft este o companie IT ce activeaza pe piata din Romania din anul 2001. Compania ofera solutii full-service firmelor mici si mijlocii: de la helpdesk la administrarea serverelor sau de la organizarea datelor la analiza in detaliu a acestora, folosind solutii de business intelligence.