Apple a ajuns sa se gandeasca la iPhone-uri si iPad-uri cu ecrane mai mari, in loc sa scoata produse inovatoare cu care sa isi spulbere concurenta. Dupa moartea lui Steve Jobs, capacitatea de inovare a Apple s-a diminuat mult, iar compania a ajuns sa repete pasi facuti de concurenta, in loc sa creeze produse revolutionare, scrie intr-un articol pentru CNN un respectat consultant IT pe nume Andrew Mayer.

El aminteste ca in deceniul trecut Apple a scos produse revolutionare si le-a luat fata concurentilor fata de care a avut cativa ani avans datorita unui design deosebit si unor inovatii radicale.

Acum insa, la aproape doi ani de la moartea lui Steve Jobs, Apple pare sa-si fi pierdut imensa capacitate de a revolutiona piata si se multumeste doar cu evolutii. Mayer argumenteaza dand ca exemplu ultimele informatii aparute legate de faptul ca Apple testeaza prototipuri de iPhone si iPad cu ecrane mai mari, desi acum putin timp asa ceva nici nu era in discutie.

Se stie ca Steve Jobs s-a opus clar unor tablete mai mici, cu ecran de 7 inch, spunand ca nu ofera user-ilor experienta desavarsita pe care o merita. Anul trecut Apple a lansat insa iPad Mini cu ecran de 7,9 inch si multi au spus ca e o dovada ca Apple da inapoi, chiar daca cei de la companie au explicat faptul ca piata s-a schimbat si ca oamenii cer si ecrane mai mici.

Andrew Mayer, consultant de design pentru start-up-uri din industria de divertisment si din gaming, scrie in articolul de pe CNN, ca Apple nu are nevoie de noi tipuri de ecrane mai mari, ci de idei grozave cu care sa schimbe regulile jocului cum a facut cu iPod, iPhone si iPad, produse care au pus concurenta la treaba.

Acum, Apple a ajuns sa se ia dupa Samsung si alte companii care se bazeaza pe Android si risca sa aiba in oferte prea multe tipuri de marime a ecranelor, facand viata mai grea pentru dezvoltatorii de aplicatii.

Mayer mai spune ca nu e rau sa faci schimbari in tehnologie, insa trebuie sa faci unele destepte, iar iPad Mini nu a avut succesul scontat. Sistemul de operare iOS a fost modernizat, insa nu destul, iar Android, desi in multe privinte NU este peste iOS, a fost imbunatatit enorm in ultimii ani, atat la partea de rulare a aplicatiilor, cat si la icon-uri si la interfata in general.