Procuratura din orasul italian Novara analizeaza posibilitatea de a depune plangere penala impotriva retelei sociale Facebook pe motiv ca, desi a primit cereri repetate, a refuzat sa scoata de pe site mesaje ofensatoare care au dus la sinuciderea unei fete de 14 ani. Acesta s-a aruncat de la etaj dupa ce saptamani in sir a fost jignita in urma unui filmulet in care aparea dezorientata la o petrecere, noteaza CNN.

Carolina Picchio, in varsta de 14 ani, s-a aruncat de la etaj si a murit pe 5 ianuarie, iar sinuciderea a starnit un val de controverse legat de pericolele pe care adolescentii le intalnesc daca sunt activi pe retelele sociale.

Se pare ca, dupa ce pe Facebook ar fi aparut un film in care fata parea dezorientata si beata la o petrecere, Carolina a fost hartuita si jignita de un fost iubit si multe persoane din anturajul ei i-au adresat injurii. In plus, pe aplicatia de mesagerie WhatsApp tanara ar fi primit 2600 de mesaje vulgare, arata documentele procuraturii.

Cazul este construit pe marturiile rudelor apropiate si prietenilor care spun ca au cerut in repetate randuri celor de la Facebook sa stearga continutul injurios, insa nimic nu s-a intamplat.

Mama fetei spune ca scrisoarea de adio era cutremuratoare, iar Carolina isi intreba retoric agresorii daca acum sunt fericiti si daca nu considera ca s-au razbunat suficient de mult.

Acum, femeia a pornit o campanie de lupta impotriva celor care isi bat joc de adolescenti pe Facebook, in speranta ca un caz similar cu al Carolinei nu se va mai intampla.

Facebook spune ca incurajeaza mereu userii sa raporteze continut injurios si adauga ca inlatura postarile care incalca regulile de conduita de pe retea.

Politia italiana a audiat opt tineri cu varste intre 15 si 17 ani care ar putea sa fi fost implicati in cazul Carolinei, insa mama fetei e convinsa ca retelele sociale trebuie sa faca mai mult pentru a proteja tinerii in fata "batjocurii high-tech".