Actiunile Facebook au urcat cu peste 40% intr-o saptamana ca urmare a cresterii increderii investitorilor dupa afisarea unor rezultate finaciare ecelente, mai ales pe partea de publicitate pe mobil. O actiune Facebook valora 38 de dolari in momentul listarii, apoi a urmat o cadere pana la sub 19 dolari, iar inaintea recentului progres valoarea era undeva in jurul a 25 de dolari.

In sedinta de miercuri la bursa Nasdaq o actiune Facebook valora 37,96 dolari in deschidere si apoi a fost depasit pragul de 38 dolari, similar cu cel de listare, in mai 2012.

La cateva zile dupa listare, actiunile Facebook s-au prabusit, spre dezamagirea unora, dar si spre satisfactia altora care spuneau ca s-a exagerat cu pretul de listare, iar Facebook nu ar fi o companie de 100 miliarde dolari.

Pretul actiunilor a tot scazut, rapid sub 30 dolari, apoi sub 25 dolari, iar in septembrie au fost cateva zile in care actiunile au scazut la sub 19 dolari.

Apoi cotatia si-a mai revenit, variatiile au fost mai mici, s-a mai depasit si 30 de dolari, iar apoi a fost o stabilizare in jurul a 23-26 dolari/actiune.

Dupa publicarea saptamana trecuta a celor mai noi rezultatate financiare, actiunile au crescut rapid cu peste 40%, ajungand acum la 38 dolari, ceea ce inseamna o capitalizare de 92 miliarde dolari.