Ancheta deschisa in SUA, pentru a se verifica daca parteneri ai Microsoft au mituit oficiali din mai multe tari au dat mita autoritatilor pentru a castiga contracte, se extinde si in Rusia si Pakistan, scrie Wall Street Journal. La inceput de an se anunta ca Microsoft este investigata pe motiv ca partenerii sai ar fi desfasurat activitati ilegale in mai multe tari, inclusiv Romania.

Acum, sursele spun ca in Pakistan, parteneri ai Microsoft au oferit unui oficial din provincia Punjab o excursie in Egipt cu familia. iar miza era mare: un contract de opt milioane dolari pentru a instala Office pe calcuatoarele autoritatilor.

In Rusia se pare ca parteneri ai Microsoft ar fi dat mita unor oficiali de la o mare companie de stat tot in schimbul obtinerii unor contracte. Microsoft a fost informata de surse nespecificate in legatura cu aceste doua posibile incalcari ale legii, iar compania spune ca a deschis o ancheta interna. Microsoft spune ca primeste in mod regulat informatii despre parteneri care ar incalca legea si adauga ca incearca mereu sa aiba o conduita la cele mai inalte standarde.

Autoritatile americane ancheteaza grupul informatic Microsoft si o serie de parteneri ai acestuia care ar fi corupt responsabili guvernamentali din China, Italia si Romania, pentru a obtine contracte, scria pe 19 martie Wall Street Journal. Microsoft spunea ca va trata chestiunea cu toata seriozitatea si promitea ca va face verificari.