​Facebook a publicat in premiera un raport in care cuprinde numarul total de cereri de date despre utilizatori primite de la guvernele din 74 de tari, iar Romania este si ea prezenta, autoritatile de la noi solicitand date despre 36 de useri. Pe plan mondial, Facebook a primit in semestrul intai din 2013 cereri despre 38.000 de useri Facebook, datele fiind folosite in diverse anchete, mai ales legate de furturi si rapiri.

Este prima oara cand Facebook publica un raport ce cuprinde 74 de tari ale lumii =espre numarul de cereri de informatii care au venit de . In total au fost peste 20.000 de cereri legate de 38.000 de useri ai retelei. Cele mai multe solicitari vin din SUA, peste 11.000, compania raspunzand afirmativ la 79% dintre ele.

Din India au venit peste 3.000 de cereri, iar din Marea Britanie, Franta, Germania si Italia, peste 1.500 (in fiecare tara). Autoritatile romane au trimis in primul semestru 16 cereri despre 36 de useri, iar Facebook a raspuns afirmativ in 63% dintre cazuri.

Spre comparatie, din Ungaria au venit 25 de cereri, din Bulgaria si Serbia, cate una, iar din Turcia, 96 de cereri. Interesant este ca SUA este singura tara din raport unde nu sunt publicate cifre exacte, ci un interval: 11-12.000 de cereri despre 20-21.000 useri. Explciatia tine de faptul ca autoritatile din SUA nu dau voie unei companii sa publice numarul exact de cereri primite de la guvern, insa compania spera ca pe viitor va convinge autoritatile sa ii permita sa publice numarul exact.

Facebook spune ca vrea ca de acum sa publice in mod regulat acest tip de raport. Google publica de ceva tip un raport similar de transparenta, insa acela se refera mai ales la lucruri pe care compania este rugata sa le scoata.