Nokia este un exemplu care arata ca daca nu inovezi esti in pericol sa mori ca si companie, iar Microsoft incearca sa adopte strategia pe care Apple a adoptat-o in trecut, a spus Tim Cook intr-un interviu pentru Businessweek. Cook a spus ca nu e ingrijorat de faptul ca actiunile companiei au scazut dupa lansarea noului iPhone si a adaugat ca nu e ingrijorat de avansul companiilor cu produse foarte ieftine fiindca Apple joaca in alta liga.

"Cred ca Nokia ne aminteste tuturor din business de faptul ca trebuie sa continui sa inovezi, fiindca daca te opresti inseamna ca mori", a spus seful Apple, intrebat ce crede despre Nokia. La intrebarea legata de tranzactia Microsoft-Nokia el a trimis o sageata catre compania condusa de Steve Ballmer "Toata lumea incearca sa adopte strategia Apple", referindu-se la faptul ca Microsoft va ajunge sa detina controlul atat asupra software-ului, cat si a hardware-ului.

Totusi, chiar daca Apple este celebra pentru produsele inovatoare, situatia din prezent nu e cea mai grozava, noul iPhone fiind considerat dezamagitor de multa lume, lucru reflectat si de scaderea valorii actiunilor. Tim Cook nu se arata ingrijorat de acest lucru si spune ca actiunile au scazut si apoi si-au revenit de multe ori, asa ca nu exista motiv de griji.

Un alt aspect tine de aparitia unui numar mare de producatori low-cost care vand produse de cateva ori ma ieftine decat cele ale Apple si izbutesc sa realizeze volume mari de vanzari. Seful Apple s-a aratat foarte increzator si spune ca produsele companiei se adreseaza unui segment premium si nu tintesc partea "junk" a pietei.

El spune ca pretul mai mare al produselor premium, precum cele ale Apple, se justifica prin faptul ca ele ofera valoare adaugata cumparatorului "Nu am sa-mi pierd noptile gandindu-ma la alte segmente ale pietei pentru ca nu e locul nostru acolo. Din fericire, sunt foarte multi oameni care vor o experienta grozava cand e vorba de telefon si tableta, incat Apple poate avea un business execelent"