In 2007, la doar cateva zile de la prezentarea primului iPhone, Steve Ballmer se arata relaxat spunand despre smartphone-ul Apple ca e "un aparat nu prea grozav de trmis e-mail-uri". Acum, Ballmer recunoaste ca cel mai mare regret al sau este ca Microsoft nu a intrat pe segmentul telefoanelor mobile la inceputul anilor 2000 cand ar fi fost deschizatoare de drumuri.

Ballmer, care se va retrage in vara lui 2014, a tinut o prezentare plina de optimism in fata investiorilor, ridicand tonul in stilul caracteristic si debordand de optimism.

Dar Ballmer a fost criticat de multi, iar investitorii s-au bucurat cand si-a anuntat retragerea fiindca Microsoft a pierdut masiv teren in lupta cu rivalii, ratand intrarea pe segmente pecum smartphone si tableta. Ballmer a admis si el ca unele lucruri nu au mers grozav.

"Daca e ceva ce regret e ca a fost o perioada pe la inceputul anilor 2000 cand am fost atat de concentrati cu proiectele legate de Windows, incat nu am fost capabili sa redirectionam talentul nostru catre noul terminal numit telefon", spune Steve Ballmer.

Apple a lansat in 2007 prima generatie de iPhone si a schimbat definitiv piata, deschizand practic categoria smartphone. La doar cateva zile de la lansare Ballmer se arata extrem de relaxat, catalogand iPhone ca fiind "un aparat nu prea grozav de trmis e-mail-uri". El spunea ca pentru oamenii de business sunt mult mai atragatoare telefoanele cu taste si Windows.