Vanzarile celei de-a cincea serii din "Grand Theft Auto", cel mai scump joc video realizat vreodata, au depasit un miliar de dolari in doar trei zile de la lansare, a anuntat vineri producatorul sau, Take-Two Interactive Software, citat de AFP.

"Credem ca acest lucru marcheaza ajungerea cea mai rapida la acest prag important pentru un produs de divertisment, incluzand jocurile video si lung-metrajele", a comentat Take-Two, intr-un comunicat.

"Grand Theft Auto V", considerat cel mai asteptat joc video al anului, a fost lansat marti in versiuni compatibile cu doar doua console, PlayStation 3 a Sony si Xbox 360 a Microsoft. Vanzarile au depasit 800 mil dolari in prima zi de la lansare.

A doborat, astfel, recordul unui alt joc de mare succes, "Call of Duty: Black Ops II" al Activision Blizzard, care a realizat venituri de peste 500 milioane dolari in primele 24 de ore de la lansare, in noiembrie 2012, si a atins in 15 zile pragul de un miliard.

Presa a evaluat costul de productie a jocului la peste 270 de milioane de dolari, respectiv un buget comparabil cu cel al blockbuster-elor hollywoodiene.

De la debut, jocurile din aceasta serie au fost vandute in 114 milioane de exemplare. Grand Theft Auto IV a generat vanzari de 500 de milioane de dolari, deja un record, in prima saptamana de la lansare, in aprilie 2008.