InfoTouch, companie care vinde info-chioscuri cu ecran tactil, a lansat o tableta quad-core cu ecran de 10,1 inch si 1 GB RAM, pretul fiind de circa 1.000 de lei. Compania a lansat acum un an primele tablete, avand in gama sapte modele, insa in piata este foarte putin cunoscuta, mai ales ca nici nu vinde in retailul clasic, ci doar la cateva magazine online. Totusi, InfoTouch vrea sa incheie anul cu 10.000 de tablete vandute, mizand si pe goana dupa produse de Black Friday.

InfoTouch iTab Raptor 10Foto: InfoTouch

InfoTouch si-a inceput activitatea in 2002 cand a adus in tara monitoare touch-screen si sisteme POS tactile. In 2004 a fost inregistrata marca la OSIM, iar compania a livrat primele info-chioscuri catre British Council. Livrarea acestor chioscuri este principalul obiect de activitate al companiei care a furnizat chioscuri informative pentru diverse institutii si primarii din tara.

In octombrie 2012 compania a lansat primele tablete importate din China, iar acum are sapte modele, cel mai eiftin fiind 400 de lei, iar cel mai scump urmand sa fie lansat in urmatoarele luni la pretul de circa 1.400 lei, avand insa 3G incorporat, 2 GB RAM si 32 GB stocare.

Compania nu este insa cunoscuta fiindca vinde doar prin cateva magazine online si nu este prezenta in retailul clasic. Totusi, Sorin Badoiu, CEO al companiei, spune ca estimeaza vanzari de 10.000 de tablete pentru intreg anul in curs, cel mai vandut model urmand a fi cel lansat acum : iTab Raptor 10.

Tableta cu ecran de 10,1 inchi, rezolutie 1280x800 pixeli, are procesor Cortex A9, Rockchip RK3188, iar bateria tine pana la opt ore de browsing si 11 ore de video, spune compania Tableta costa 999 lei, are 16 GB stocare si ruleaza Android 4.2.2.

InfoTouch Systems este o companie specializata pe tehnologia touchscreen, distribuind in Romania echipamente bazate pe aceasta tehnologie, cum ar fi sisteme InfoChiosc, monitoare touchscreen, monitoare multitouch, mese multitouch, sisteme POS touchscreen, sisteme all in one PC multitouch, tablete PC multitouch.