Samsung a prezentat in Romania ceasul inteligent Galaxy Gear care poate fi comandat in retail si va fi livrat din a doua parte a lui octombrie. Terminalul cu ecran de 1,6 inch costa de la circa 1.300 lei si functioneaza doar sincronizat cu smartphone-ul Galaxy Note 3, lansat si el acum, insa in urmatoarele luni numarul dispozitivelor cu care va merge urmeaza sa creasca. Compania este optimista si crede ca romanii vor cumpara cateva mii de ceasuri pana la finalul anului.

Samsung Galaxy GearFoto: Hotnews

Cei de la Samsung spun ca acest ceas te duce cu gandul la filmele stil James Bond - daca e vorba de amanuntul cool, insa smartwatch-ul ofera un raspuns la nevoia utilizatorilor de a verifica in mod constant dispozitivele smart pentru a fi la curent cu noutatile - daca e vorba de partea de utilitate.

Gear este util doar in tandem cu un smartphone

Gear este util doar in tandem cu un smartphone

Foto: Hotnews

Ecranul este de 1,6 inch, greutatea de 74 de grame, iar durata bateriei este de aproape o zi. Ceasul are si o camera de 1,9 MP si poate fi sincronizat acum doar cu un singur terminal: noul Samsung Note 3 cu sistemul de operare Android 4.3, La final de noiembrie vor veni update-uri de soft pentru Galaxy S IV si S III, iar spre inceput de 2014 ceasul va merge si cu modele precum S II, a explicat Sorin Manea, seful diviziei Mobile a Samsung Romania\.

"Este un accesoriu, iar feedback-ul venit de la operatorii europeni este pozitiv", a explicat Manea, estimand ca ceasul isi va gasi cateva mii de clienti romani pana la final de an.

Cu ajutorul dispozitivului userii pot primi notificari referitoare la cele mai recente mesaje primite, apeluri si mail-uri, alaturi de alerte, astfel ca userii pot previzualiza acele mesaje, precum si accepta sau respinge discret apelurile.

Doua ceasuri Gear

Doua ceasuri Gear

Foto: Hotnews

Dispozitivul poate fi folosit DOAR sincronizat prin Bluetooth la un telefon, insa dispune atat de microfon, cat si de difuzor, astfel ca se pot primi sau initia apeluri. Difuzorul incorporat permite realizarea apelurilor hands-free cu ajutorul ceasului, pastrand in acelasi timp device-ul conectat. De exemplu, un utilizator care iese de la cumparaturi cu mainile ocupate, poate efectua un apel cu ajutorul Gear, fara sa atinga ecranul. Posesorii de Gear pot elabora mesaje, pot marca evenimente in calendar, pot seta alarme si pot verifica starea vremii, prin intermediul functiei S Voice.

Samsung nu a comunicat pretul oficial, insa in retail Gear este disponibil de la circa 1.300 lei, existand insa si alte variante de culoare in care costa 1.700 - 1.800 lei.

Perechea Note 3-Gear

Perechea Note 3-Gear

Foto: Hotnews

Gear nu este singurul smartwatch de pe piata, comercializate fiind la noi cele de la Sony si de la iWatch. Ca si dezavantaje principale, device-ul este totusi scump, avand un pret de smartphone mediu in conditiile in care nici nu poate functiona de sine statator, fiind practic un asistent al smartphone-ului ce te scuteste sa scoti des telefonul din buzunar. O alta problema este si numarul mic de device-uri cu care este compatibil in prezent, lucru care totusi se va schimba in urmatoarele luni.

Totusi, sunt si parti pozitive. Ecranul, desi e doar de 1,6 inch, are o rezolutie suficienta, reactioneaza bine la atingeri, iar la convorbirile telefonice se aude bine, nefiind nevoie sa stai cu ceasul la ureche decat in locuri foarte zgomotoase. Camera este modesta in comparatie cu smartphone-urile consacrate, insa cu ceasul la mana poti face mai rapid poze.

E de asteptat ca pe aceasta piata sa intre noi jucatori, Apple este cel mai celebru, iar preturile dispozitivelor ar trebui sa scada cu timpul, concomitent cu adaugarea unor specificatii mai bune.

Clar este ca pentru inceput acest ceas va fi cumparat de cei care vor sa fie "cool" si sa arate in diverse cercuri ca au cel mai nou device la moda.