Bill Gates: Ctrl+Alt+Del a fost o greseala
Creata initiala pentru o comanda de reboot, Ctrl+Alt+Del permite acum utilizatorilor sa se logheze la Windows si sa acceseze task manager.
Bill Gates a afirmat insa, la o campanie de strangere de fonduri la Universitatea Harvard, ca vina pentru aceasta combinatie ii apartine inginerului IBM David Bradley, sustinand ca el a pledat pentru un singur buton.
"Am fi putut avea un singur buton, dar tipul care a facut tastatura IBM nu a vrut sa ne dea butonul nostru", a spus el.
Bradley a conceput initial Ctrl+Alt+Esc pentru a genera un reboot, dar a descoperit ca e destul de usor sa atingi partea stanga a tastaturii cu mana si sa restartezi computerul accidental. A trecut atunci la Ctrl+Alt+Del - o combinatie care este imposibil de facut cu doar o mana pe tastatura.
In discursul sau, miliardarul american a laudat tastatura IBM, afirmand ca cele doua companii "au facut cateva lucruri destepte" in primele zile ale computerului.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Adrian
Adrian
dar faptul ca il poate folosi orice prost
il face genial....
MS are meritele lui, da' si-a cam trait traiul si mancat malaiul. Evident, nu va disparea, da' firma e clar pe un trend descendent, din punct de vedere al relevantei in domeniul tehnologiei informatiei.
Acum 20 de ani aproape nu vedeai Mac-uri in mediul corporate, azi sunt extrem de frecvente. Chiar daca inca e copilu' vitreg, incepe sa-si faca loc si Linux pe desktop-urile corporate - mai ales acolo unde exista o preocupare sporita pt. securitatea datelor.
Pe piata mobila, Android si iOS au impreuna peste 90%, si din firimiturile care raman MS are doar o mica parte - care va mai scadea, in urma ruperii parteneriatului cu Nokia.
Pe servere MS sta deja de ani de zile foarte prost. Singura chestie folosita pe scara larga in mediul corporate e Active Directory - Exchange n-are nici pe departe aceeasi raspandire. Chiar si-asa, faptul ca Samba 4 tocma' ce e proaspat iesit din cuptor, cuplat cu scaderea continua, desi inca lenta, a dominatiei MS pe desktop, va eroda probabil in timp si pozitia Active Directory - care dpv tehnic e un produs cu probleme.
Asa ca vezi tu, poate Windows a fost genial la vremea lu' WfW sau W95, prin faptul ca a pus o interfata grafica revolutionara pe hardware ieftin, da' in momentul de fata incepe sa fie cam relicva. Cam ca o soba de teracota construita acum 30 de ani (de fapt mai rau de-atat - soba aia macar e decorativa): incomod de folosit, scumpa, cu eficienta redusa, da' care ar cauza o bataie de cap prea mare ca sa fie demolata. Asa ca va supravietui pana la prima renovare masiva - da' atunci dispare complet.
Cheers,
D
In momentul in care a ajuns cvasi-monopol pe anumite domenii, tot efortul MS s-a concentrat pe mentinerea status quo-ului - ceea ce insemna inhibarea inovatiei nu doar la MS ci si la firmele concurente. De ce-ar fi contribuit MS la schimbarea situatiei, cand situatia curenta lor le aducea multe miliarde de dolari incasari anual? Ca firma axata pe profit, modul lor de actiune a fost cat se poate de logic.
Ne mai trebuie un ativirus serios cu un firewall meserias... numai sa nu fie de la rusi...