In Romania exista 8,9 milioane de utilizatori de internet, iar barbatii sunt mult mai activi online, stand in medie cu 40% mai mult decat femeile, arata un studiu al Gemius care arata si ce site-uri sunt cele mai vizitate si care este ponderea in functie de varsta internautilor.

Agentia de cercetare Gemius a prezentat primele rezultate ale studiului gemiusAudience. Studiul contine date despre profilul utilizatorilor romani de internet, frecventa de folosire a internetului si un clasament al celor mai populare site-uri.

Conform studiului realizat de Gemius, Google, Facebook si Yahoo sunt site-urile cele mai vizitate de catre utilizatorii romani de internet. In luna august 2013, 77,2 % dintre internautii romani au vizitat Google.ro, 72,4 % au intrat pe Facebook.com si 66,7% au vizitat Yahoo.com.

Pe locul 4 in clasament se afla Youtube.com, vizitat in luna August de 59,9 % dintre utilizatorii romani de internet. Printre cele mai populare site-uri locale se numara atat site-urile de stiri ca Realitatea.net, Stirileprotv.ro, Gandul.info, cat si portaluri Rol.ro sau site-uri de e-commerce si anunturi: Emag.ro, Tocmai.ro si Mercador.ro.

In Romania se inregistreaza acum peste 8,9 milioane de utilizatori activi de internet. Potrivit studiului Gemius, 4,47 milioane de barbati si 4,44 milioane de femei folosesc lunar Internetul. Barbatii sunt mai activi online decat femeile si petrec mai mult timp navigand pe site-uri.

Intr-o luna, in medie femeile petrec doar 22 de ore online, in timp ce barbatii sunt activi online aproximativ 31 de ore. In ceea ce priveste aria de interese, exista diferente intre cele doua sexe. Site-urile cele mai vizitate de catre barbati sunt site-urile de sport si jocuri, in timp ce femeile viziteaza cel mai mult site-urile de pantofi si imbracaminte.

Studiul arata ca tinerii reprezinta segmentul cel mai bine reprezentat online- 53,63% din totalul internautilor romani avand varste cuprinse intre 14 si 34 de ani. Din punct de vedere al educatiei, majoritatea utilizatorilor romani de internet au studii medii si superioare, 36,2 % au absolvit liceul, iar 17,6 % sunt absolventi de facultate.