Aduc retelele sociale valoare adaugata unei companii?
Daca pornim de la premisa ca cele mai bune resurse ale unei companii sunt oamenii ei, atunci o investitie in zone precum eficientizarea proceselor decizionale interne, facilitarea colaborarii intre angajati sau responsabilizarea lor devine un element cheie in cresterea competitivitatii unei companii. De la un mijloc rapid de comunicare si integrator de resurse pentru angajati, scop deservit si de servicii ca Intranetul, retelele sociale interne fac un pas mai departe spre instrumente de empowerment pentru echipa. Posibilitatea de feedback in timp real, reducerea distantei dintre structurile verticale ale companiei, mai multa transparenta si chiar oportunitatea de a standardiza sharing-ul de cunostinte intern sunt compatibile cu obiectivele unei companii adaptate la realitatile pietei.
Yammer, solutia propusa de Microsoft pentru companii
Un exemplu de retea sociala folosita de catre companii la nivel global este Yammer, serviciul lansat inca din 2008. Adoptat de peste 200.000 de companii din intreaga lume, Yammer a fost gandit sa functioneze impreuna cu aplicatiile folosite in mod curent, integrandu-se firesc in ecosistemul de business. Simplu de integrat si de utilizat, Yammer aduce mai multa transparenta si agilitate in procesele de business si asigura un nivel de implicare mai ridicat pentru fiecare membru al echipei - poate tocmai de aceea, peste 85% din companiile Fortune 500 il folosesc. Totusi, ce intrebari isi pun astfel de companii atunci cand aleg solutia de retea sociala interna?
- Cum cresc productivitatea in echipa?
- Am nevoie de angajati mai implicati?
- Cum asigur un climat de inovatie si adaptare continua la noile realitati ale pietei?
- De ce sa trec de la un intranet traditional la o retea sociala?
Yammer in companiile din Romania
Un exemplu concludent de utilizare Yammer si beneficiile acestuia in Romania este dat de Ascendis, o companie cu o vechime de 15 ani pe piata locala de servicii in domeniul dezvoltarii organizationale. Activitatea Ascendis implica o colaborare intensa intre cei 35 de consultanti care isi desfasoara activitatea pe teren la sediile clientilor sau in salile de curs si echipa din back office care asigura suportul necesar si dezvoltarea continutului. Compania a ales Yammer pentru ca sustine creativitatea oamenilor si permite validarea rapida a unor experiente si diseminarea acestora in cadrul echipei.
Andrei Gosu, Director General Ascendis: "Yammer ne ajuta sa crestem viteza de derulare a proceselor de afaceri. Impactul major se vede la nivelul cresterii productivitatii. Informatiile de valoare obtinute in urma interactiunilor personale cu clientii nu se mai pierd, ci dimpotriva, sunt diseminate rapid in cadrul intregii echipe si exploatate pentru castigarea de noi contracte si clienti. Astfel, am reusit sa recuperam investitia in Yammer in doar o luna de la achizitie".
Studii de caz si bune practici despre implementarea retelelor sociale in companii la Microsoft Summit!
In perioada 6-7 noiembrie, va asteptam la Microsoft Summit in Bucuresti, cel mai important eveniment de tehnologie si business al anului. Indiferent de scenariul in care se afla compania dumneavoastra, sesiunile dedicate acestui subiect in zilele de 6 si 7 noiembrie va pot deschide noi directii pentru cresterea performantei companiei.
Andrei Gosu, Director General Ascendis, este invitat la Microsoft Summit pentru a vorbi, din experienta companiei pe care o conduce, despre valoarea instrumentelor de social networking.
Sesiune: Share to Change - Assist your team's transition to achieve the desired vision
Speaker: Andrei Gosu, Director General Ascendis
Data: 7 noiembrie, 4-5 PM
Mai multe detalii despre agenda gasiti pe site-ul evenimentului. Inscrierea se poate face pe www.mssummit.ro/registration si pana la 29 octombrie beneficiati de 20% discount fata de pretul intreg de participare.