Stirile se situeaza pe primul loc in topul informatiilor cautate pe internet de catre utilizatorii romani, iar urmatoarele teme de interes din punct de vedere al popularitatii sunt retetele culinare, informatiile despre sanatate, educatie si locuri de munca, arata un studiu prezentat miercuri de agentia de cercetare Gemius.

Topul cautarilor de informatii pe internetFoto: Gemius

In luna august 2013 s-au inregistrat 8,9 milioane de utilizatori romani de internet. 66% sunt din mediul urban, in timp ce 34% provin din mediul rural. O pondere importanta de 68% dintre internautii romani, au mai mult de cinci ani de experienta in folosirea internetului.

Conform rezultatelor studiului, in luna august 2013, 5,8 milioane de internauti romani au cautat stiri pe internet. 55% dintre acestia sunt barbati, iar 45% femei. Majoritatea celor interesati de stiri au varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani si traiesc in mediul urban.

Pe locul doi in topul intereselor se situeaza retetele culinare - 4,5 milioane de utilizatori romani au fost interesati de acest subiect in luna august. 66% din totalul celor care au cautat retete culinare sunt femei, iar segmentul de varsta cel mai interesat de acest subiect este 25-34 ani.