Intel a anuntat ca amana cu trei luni productia noii generatii de procesoare cu nume de cod Broadwell, din cauza unor probleme tehnice aparute in procesul de fabricatie, scrie PC World. Productia va incepe in primele luni din 2014, dar e de asteptat ca lansarea unor PC-uri si tablete cu aceste chip-uri sa fie amanata din cauza problemelor.

Procesoarele Broadwell sunt succesoare ale celor numite Haswell lansate in primavara acestui an. Compania a prezentat luna tercuta la marele eveniment Intel Developer Forum primul laptop cu aceste chip-uri despre care spune ca au un consum de energie cu 30% mai mic decat Haswell.

Pentru Broadwell este folosita aceeasi arhitectura ca si pentru Haswell, insa procesul de productie este mai avansat. Seful Intel spune ca amanarea vine din cauza unor probleme tehnice din procesul de fabricatie, insa asigura ca generatia care le va succeda, denumita Skylake,, nu va fi lansata mai tarziu decat era programat.

Broadwell sunt construite pe arhitectura de 14 nm pentru dispozitive 2 în 1

Intel a raportat profit de 2,95 miliarde dolari in Q3 2013, fata de 2,97 miliarde dolari in Q3 2012, iar divizia de procesoare a avut vanzari in scadere cu 3,5%.