​Producatorul francez de jocuri video Ubisoft a anuntat ca amana cu cateva luni lansarea a doua jocuri esentiale, pierzand astfel sezonul sarbatorilor, actiunile scazand in consecinta cu 25%, scrie Reuters. In loc sa lanseze in noiembrie jocurile Watch Dogs si The Crew, acestea vor fi lansate in primavara lui 2014, compania spunand ca e nevoie sa lucreze mai mult la ele. Ubisoft are o prezenta puternica si in Romania unde se afla 15% din angajati.

Ubisoft, companie franceza care si-a modificat in minus tintele financiare, a anuntat ca jocul pe teme de hacking Watch Dogs si cel de curse The Crew ce trebuiau sa fie lansqate pana in sarbatori, vor debuta abia in primavara lui 2014.

Compania spune ca, intr-o lume plina de jocuri care au dat lovitura la vanzari, si-a dat seama ca are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge ca jocurile sa respecte cerintele tot mai ridicate ale clientilor.

Amanarea lansarii nu este prima de acest fel si nici nu e ceva total neobisnuit, insa e inca un semn ca in industria jiocurilor video companiile simt o presiune tot mai mare pentru ca rezultatul final sa fie cat mai bun. In consecinta, pot aparea amanari neplacute, iar cea de acum este neobisnuita fiind vorba de o etapa extrem de inaintata in dezvoltarea jocului.

Compania nu sta bine la partea financiara fiindca asteapta pierderi operationale intre 40 si 70 milioane euro in anul fiscal curent, in timp ce acum cateva luni era mult mai optimista, asteptand profit intre 110 si 125 milioane euro. Si previziunile de vanzari pentru 2013-14 au fost dur modificate, fiind vorba de intervalul 995 milioane - 1,05 miliarde euro, in loc de 1,42-1,45 miliarde euro.

Ubisoft s-a infiintat in 1986, sediul central este in orasul francez Montreuil-sous-Bois, iar numarul angajatilor pe plan mondial este de 6.900. Cele mai de succes titluri au fost Assassin's Creed, Just Dance si Tom Clancy's Splinter Cell.

Ubisoft este prezenta din toamna lui 1992 in Romania, studioul deschis atunci fiind primul din afara Frantei. In 2008 compania a deschis si un studio mai mic la Craiova, avand si o colaborare cu universitatea din localitate. Numarul de angajati este in jur de 900.