O multime de useri Facebook se plang fie ca nu pot accesa reteaua, dar mai ales ca o pot accesa, insa nu pot da "Like" la postari sau nu pot scrie nimic, primind mereu mesaje de eroare, scrie USA Today. Si in Romania utilizatorii au probleme in a accesa reteaua. Site-uri de stiri din SUA, Franta, Marea Britanie si Irlanda scriu despre mesajele de eroare si adauga ca utilizatorii nemultumiti se plang pe Twitter de problemele intalnite. UPDATE: In jurul orei 17.00 problemele par sa fi disparut pentru o mica parte din cei afectati, la ora 18.00 lucrurile s-au rezolvat pentru mult mai multi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iain Mackenzie, director de comunicare pentru Facebook Europa a confirmat problema "Stim ca exista probleme cu postarile pe Facebook si incercam sa le rezolvam".

Cei mai multi pot intra in conturi, pot deschide pagini pentru a vedea continut, insa nu pot da like si nu pot posta nimic nicaieri, in momentul in care incearca sa faca acest lucru aparand un mesaj de tipul "Unable to connect. Try again later"In tara primele sesizari legate de problema au aparut inainte de 15.30.

Relatand despre problema, AFP noteaza ca sunt greutati la stergerea unor postari si la deschiderea unor link-uri.

UPDATE: In jurul ore 19.00 Facebook a dat un statement in care admite ca a fost o problema legata de mentenanta retelei si ca oamenii au avut dificultati in a accesa continutul. Facebook spune insa ca lucrurile s-au remediat.

Nu toata lumea s-a enervat insa. In Marea Britanie un user a glumit pe Twitter, scriind ca spera ca Facebook sa isi revina pana la ora 18.00, astfel incat lumea sa vada ce mananca la cina, ironie la adresa celor care pun pe retea orice nimicuri. Alte glume sunt legate de faptul ca va fi mare criza fiindca lumea nu mai poate da Like la poze cu pisicute... Altii glumesc pe Twitter ca fanii Facebook merg acum pe strada cu poze in mana, intrebandu-i pe trecatori daca le place. Nu lipsesc nici ironiile legate de faptul ca problemele Facebook sunt semn ca vine Apocalipsa...Alti glumeti nu i-au iertat pe impatimitii Facebook: Prodcutivitatea muncii a crescut enorm cat timp reteaua a picat:)

Facebook a mai avut probleme in trecut, mai grave chiar fiindca reteaua nu a putut fi accesata deloc de unii useri, insa de data aceasta problema a survenit in acelasi timp la nivel mondial.

In Romania sunt 6,6 milioane de utilizatori ai retelei, din care 6,2 milioane si-au mentionat orasul de resedinta la profil. astfel, 1,4 milioane sunt din Bucuresti, iar patru judete au peste 200.000 de useri: Cluj, Iasi, Timis si Constanta, arata datele facebrands.