​Sony a adus in Romania VAIO Tap 11, o tableta construita pe arhitectura de laptop ce dispune de un ecran de 11,6 inch, tastatura magnetica detasabila si sistem de operare Windows 8. Terminalul va fi comercializat din noiembrie, cu un pret de circa 4.000 lei, iar compania spune ca marele avantaj tine de performantele care sunt egale cu cele ale unui laptop. Sony a mai prezentat si VAIO Fit multi flip, laptop ce permite trei scenarii de utilizare.

Sony VAIO Tap 11Foto: Sony

Sony a lansat in tara tableta VAIO Tap 11 care a fost aratata in septembrie in premiera mondiala la targul IFA Berlin.

Are ecran de 11.6 inch cu rezolutie de 1,920x1,080 pixeli, procesorul este 1.5GHz Intel Core, memoria RAM e de 4 GB, iar stocarea e de 128 GB SSD. Tableta dispune de conectivitate NFC.

"VAIO Tap 11 va reprezenta un test si pentru noi. Nu o vom marketa ca o tableta pentru ca nu vrem sa renuntam la componenta PC fiindca trebuie sa subliniem ca e vorba de o tableta cu putere de calcul si cu capacitati de PC si de aceea folosim si acest acronim: tableta PC, nu doar tableta", a spus seful Sony Romania, Lucian Radulescu.

Practic, se face o diferentiere intre termenul tableta, folosit pentru cele cu Android si iOS si "tableta PC care se refera la un terminal cu Windows pe care sa poata fi folosite programe clasice de grafice, de baze de date precum cele de pe laptop-urile clasice.

In magazine va fi vanduta ca si alternativa, ca o extensie pentru un laptop obsinuit "Probabil ca in unele magazine vom avea si pozitionare duala (laptop-tableta) dar noi ne adresam consumatorului experimentat de PC-uri care vrea sa-si ia un hibrid tableta-PC", explica el.

Tap 11 are o tastatura magnetica detasabila care este construita din aluminiu si magneziu si de incarca de la bateria tabletei. Cu tastatura conectata poti face toate operatiunile pe care le face un laptop clasic, dar ea are si rolul de a proteja display-ul.

Sony VAIO Fit 13A

Sony VAIO Fit 13A

Foto: Sony

Sony a prezentat si VAIO Fit multi Flip PC care este un laptop convertibil ce poate fi utilizat in mai multe moduri datorita designului special care permite cateva tipuri de "impachetare" si rotire a ecranului, precum modul PC clasic, modul tableta si modul numit Viewer de cei de la Sony. Acest laptop va fi din noiembrie in piata, in versiunile cu diagonala de 13,3 inch si 15,5 inch, iar ca variante de procesor vor fi i3, i5 si i7. Preturile vor fi intre 4.499 si 6.499 lei.

Seful Sony Romania estimeaza ca piata totala a laptop-urilor va scadea anul acesta cu circa 10%, spre aproximativ 420.000 de unitati, iar segmentul premium, adica modelele de peste 1.000 euro, ar reprezenta cam 10-15% din total. Compania estimeaza ca va ajunge la o cota totala de 5% in piata.