Compania romaneasca E-Boda lanseaza un model de tableta cu ecran de 7 inch, procesor dual core de 1,5 GHz si memorie interna de 8 GB, la pretul de 399 lei. Majoritatea tabletelor vandute de firme romanesti costa undeva intre 700-900 lei, dar E-Boda tinteste segmentul "incepatorilor care au nevoi minime de comunicare".

E-Boda Impresspeed E350Foto: E-Boda

E-Boda lanseaza modelul Impresspeed E350 Dual Core. Tableta este dotata cu un procesor Rockchip RK3168 Cortex A9 Dual Core de 1.5 GHz, procesor grafic PowerVR SGX540, memorie RAM de 1 GB si ruleaza sistemul de operare Android 4.2.

"Cu acest model de tableta ne adresam utilizatorilor cu nevoi minime de comunicare si un buget limitat. Am cautat dimensiunea potrivita, astfel incat acestia sa poata transporta si manevra tableta cat mai usor, dar, in acelasi timp, sa le asigure toate functiile de comunicare de baza,", spune Alexandru Dragoiu, CEO E-Boda. "Impresspeed E350 Dual Core poate fi ideala ca prima tableta a unui utilizator," adauga el.

Tableta are memorie interna de 8 GB ce poate fi extinsa pana la 32 GB prin care microSD. Ecranul de 7 inch are o rezolutie de 1024x600p si este sensibil la atingere in cinci puncte independente.

Tableta are conectivitate WiFi si suporta modem extren prin USB. Autonomia promisa este de pana la cinci ore, pe spate se gaseste o camera de 2 MP, iar pe fata una VGA de 0,3 MP.