VIDEO Google marcheaza Halloween 2013 printr-un doodle interactiv
In functie de combinatii, utilizatorilor le sunt afisate apoi sase animatii, cu fantome, monstri, schelete si alte creaturi infricosatoare specifice Halloweenului.
Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sarbatoare de origine celtica, preluata de multe popoare din lumea occidentala si nu numai. Halloween-ul se celebreaza in noaptea de 31 octombrie, precedand sarbatoarea crestina Ziua tuturor sfintilor de pe 1 noiembrie.
Fiind una dintre cele mai vechi sarbatori din lume, Halloween-ul este sarbatorit in foarte multe tari, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit, iar ocazional in unele parti ale Australiei si Noua Zeelanda.
Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptati, luminati cu ajutorul unor felinare, folositi la decorarea caselor si gradinilor sau ca lanterne, dar si costumarea in personaje desprinse din povestile de groaza. Copiii costumati astfel colida din casa in casa si sunt recompensati cu dulciuri.
Costumarea si colindatul reprezenta o practica de Halloween in Scotia, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Traditia a patruns si in Statele Unite, la inceputul secolului al XX-lea, atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Primele costume de Halloween produse in masa au aparut in magazinele americane in anii 1930.
Cele mai populare dulciuri pregatite pentru aceasta sarbatoare sunt merele glazurate, acesta fiind un obicei traditional din Marea Britanie si Irlanda.
Printre alte mancaruri asociate sarbatorii de Halloween se numara barmbrack, o prajitura usoara cu fructe, in care se introduce un inel sau o moneda (obicei din Irlanda), caramele (Marea Britanie), bomboane in forma de cranii, placinta de dovleac, paine de dovleac etc.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi