Compania de retelistica Cisco are de la 1 noiembrie un nou director pe plan local. Astfel, Dorin Pena il inlocuieste pe Cristian Popescu, cel care a condus operatiunile din vara lui 2009. Pena este din 2007 in companie, cu exceptia unui scurt interval in care a lucrat la Romtelecom.

Dorin PenaFoto: cisco

Incepand cu 1 noiembrie 2013, Dorin Pena a fost numit in functia de country manager al Cisco Romania. El s-a alaturat Cisco Romania in anul 2007, cea mai recenta functie in cadrul companiei fiind cea de manager al diviziei Service Provider.

Are o diploma in inginerie (Facultatea de Automatica si Calculatoare), precum si un MBA la IEDC Bled School of Management (Slovenia).

Cariera lui Dorin Pena a debutat in 2005 ca instructor al Academiei Cisco in cadrul CATC Romania. In aceeasi perioada a colaborat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti ca asistent universitar.

Intre 2006 si 2007 a ocupat pozitia de specialist de retea in cadrul Ness Technologies, unde era responsabil de sprijinirea echipei de vanzari in ceea ce priveste promovarea si vanzarea produselor si solutiilor Cisco.

Intre 2007 si 2008 a urmat un training de vanzari in cadrul programului Cisco Sales Associate in Amsterdam, continuand in cadrul companiei pe pozitia de inginer consultant pe zona de retele.

Intre 2009 si 2010 a lucrat pentru Romtelecom si a revenit in Cisco in pozitia de Account Manager.

Pana acum, la conducerea filialei locale s-a aflat Cristian Popescu. El a fost general manager interimar in perioada iulie 2009 ¬ martie 2010 si general manager din martie 2010 pana la 1 noiembrie 2013.