Panasonic a anuntat ca in ianuarie 2014 va lansa in SUA uriasa tableta Toughpad care cantareste 2,5 kg si are ecran de 20 inch cu super-rezolutie 4K. Tableta a fost prezentata sub forma de concept la inceput de an si este destinata muzeelor, spitalelor si arhitectilor.

Tableta Panasonic de 20 de inchFoto: Captura YouTube

Tableta are ca atuu rezolutia: 3,840 x 2,560 pixeli, cu o densitate extrem de mare de 230 ppi. Procesorul este Intel i5 1.9GHz, memoria RAM e de 8 GB, iar cea de stocare e de 256 GB.

Tableta va costa 6.000 de dolari si ruleaza Windows, iar durata bateriei este de maxim doua ore din cauza ecranului 4K ce "mananca" rapid bateria. Tableta este rezistenta la socuri datorita fibrei de carbon ranforsate si a carcasei din aliaj de magneziu.

Toughpad e de cinci ori mai grea decat iPad Air, insa grosimea e cu doar 50% mai mare: circa 1,3 cm. La acest pret nu poate fi vorba sa se adreseze consumatorului individual, ci va fi destinata spitalelor, muzeelor, arhitectilor si designerilor. Este disponibila cu un stylus special care permite lucrul pe ecranul cu super rezolutie.