​Google a adaugat pe Street View si Venetia, dupa cateva luni in care oamenii companiei s-au plimbat pe stradute si au navigat pe canale in spate cu rucsacul Trekker ce cantareste 20 kg si face poze la fiecare 2,5 secunde. Trekker e folosit in locuri unde nici masina si nici triciclul nu pot patrunde, cele mai recente proiecte fiind Insulele Galapagos si Marele Canion.

Cu Trekker, pe strazile VenetieiFoto: Google

"Venetia este in patrimoniul universal UNESCO si a fost descris de multi ca cel mai frumos oras construit vreodata. Google anunta astazi lansarea imaginilor panoramice Street View din unul dintre cele mai romantice orase din lume, realizate cu tehnologia Street View Trekker. Acum orice utilizator de Google Maps poate trai aceeasi fascinatie explorand orasul in Street View. Oferind imagini Street View din locuri precum Venetia, Google face accesibile orase si locuri istorice si populare catre un public global, cu scopul de a crea cea mai cuprinzatoare, precisa si usor de utilizat harta", spune compania.

Dispozitivul Trekker a debutat anul trecut, cand a fost utilizat pentru a fotografia Marele Canion, pentru ca mai apoi sa fie folosit pe barci sau carari de munte, pentru a oferi imagini spectaculoase din locuri precum Insulele Galapagos.

In prezent, serviciul Street View acopera mai multe de 3.000 de orase din toata lumea si peste 50 de tari, precum si o mica parte din Antarctica.

De la inceputul proiectului, in 2007, au fost publicati in Street View peste 8 milioane de kilometri de drumuri.