Comisia Europeana a decis miercuri sa trimita cereri oficiale de informatii privind legislatia nationala care restrictioneaza furnizarea anumitor servicii de jocuri de noroc in Romania si alte 5 tari.

Comisia verifica daca, in cazul jocurilor de noroc online, masurile nationale in cauza sunt compatibile cu articolul 56 din TFUE, care garanteaza libera circulatie a serviciilor, a precizat executivul european.

In acest sens, CE a transmis o serie de intrebari privind procedura de acordare a licentelor si conditiile de furnizare a serviciilor de jocuri de noroc.

In ceea ce priveste cadrul legal din Romania in materie de jocuri de noroc, Comisia Europeana a transmis intrebari suplimentare cu privire la coerenta politicii nationale in acest domeniu.

Mai concret oficialii europeni vor sa inteleaga natura restrictiilor impuse de Romania in cazul firmelor care presteaza servicii de jocuri de noroc pe internet, dar care au sediul in alta tara.

"In aceasta noua cauza, Comisia Europeana ridica probleme privind cerinta referitoare la sediu prevazuta de reglementarile nationale in materia jocurilor de noroc online. Vom analiza punerea in intarziere, vom discuta cu institutiile responsabile in domeniu si vom transmite Comisiei Europene un raspuns care sa fie in accord cu legislatia europeana", a declarat, pentru HotNews.ro, agentul Romaniei la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Razvan Horatiu Radu.

"Este interesant ca aceasta problema a jocurilor de noroc priveste mai multe state membre asa incat va fi oportun sa facem si o evaluare a legislatiei in materie din alte tari", a precizat subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe.

Celelalte state membre pentru care CE cere informatii privind legislatia jocurilor online sunt: Belgia, Cipru, Republica Ceha, Lituania, Polonia.