​Winamp, celebrul MP3 si video player, nu va mai putea fi descarcat dupa 20 decembrie, a anuntat compania americana AOL. Winamp a fost lansat de Nullsoft in 1997 si era programul de baza pentru a asculta MP3-uri pe Windows.

AOL, care detine drepturile asupra soft-ului, a anuntat ca Winamp.com si serviciile asociate nu vor mai fi disponibile dupa 20 decembrie. Programul va continua sa functioneze pe computerele unde este instalat, insa playerele Winamp Media nu vor mai putea fi descarcate de pe site-ul AOL.

Programul a fost lansat in aprilie 1997, fiind creat de Justin Frankel si Dmitry Boldyrev. A avut o popularitate exceptionala intr-o vreme cand MP3 file-sharing-ul era la moda, iar iTunes nu aparuse inca.

Winamp a ajuns acum la versiunea 5.66, insa exista si o versiune pentru Android - lansata in toamna lui 2010 - dar si pentru Mac OS (Winamp Sync for Mac, lansat in 2011.

Ca si alte soft-uri extrem de populare la inceputurile internet-ului, cum ar fi Altavista, Winamp a pierdut din popularitate pe fondul aparitiei unor servicii noi, numeroase, iar anuntul nu este o surpriza.