Serviciul de mesagerie mobila WhatsApp este cel mai folosit la scara larga, depasind reteaua de socializare Facebook, arata un raport al companiei de cercetare in domeniul telefoniei mobile On Device, potrivit The Telegraph.

Un sondaj realizat cu circa 4.000 de utilizatori de smartphone-uri din 5 tari a aratat ca 44% dintre ei folosesc WhatsApp cel putin o data pe saptamana, fata de 35% care folosesc mesageria Facebook.

On Device a descoperit ca aplicatia de fotografii Snapchat este folosita, in SUA, mai ales de utilizatori cu varste cuprinse intre 16-24 de ani, grup de varsta care a inceput sa renunte la Facebook.

Raportul a confirmat faptul ca aplicatiile de mesagerie sociala - precum WeChat, Twitter, BBM si Skype - reprezinta principala modalitate prin care oamenii comunica pe telefonul mobil.

Studiul, bazat pe raspunsurile a 3.759 de utilizatori de telefoane smart din SUA, Brazilia, Africa de Sud, Indonezia si China, arata ca 86% dintre utilizatori folosesc mesageria zilnic, in timp ce 73% il folosesc pentru apeluri de voce, 75% pentru sms-uri si 60% e-mail.

In luna aprilie, directorul executiv WhatsApp sustinea ca serviciul sau transmite 20 de miliarde de mesaje pe zi, dublu fata de Facebook.