Kaspersky Lab lanseaza o noua versiune a solutiei Small Office Security, gandita pentru companiile cu mai putin de 25 de angajati. Printre noutatile solutiei se numara protectia mai buna la operatiunile de online banking, compatibilitate sporita cu smartphone-urile si tabletele, dar si o tehnologie care impiedica infractorii cibernetici sa profite de vulnerabilitati.

Potrivit estimarilor IDC,, la nivel global exista peste 75 de milioane de companii care lucreaza cu mai putin de 10 de angajati. Aceste ￯microintreprinderi", vor procesa milioane, daca nu miliarde de dolari in 2014. Insa, acest segment a fost, in general, slab deservit de companiile de securitate IT, care nu ofera produse specializate pentru nevoile microintreprinderilor.

Ca urmare, proprietarii companiilor au fost obligati sa utilizeze produse create pentru consumatorii individuali, care nu corespund nevoilor lor de afaceri sau versiuni inferioare ale produselor pentru intreprinderi, care sunt dificil de gestionat si obliga microintreprinderile sa plateasca pentru functii de securitate care nu vor fi folosite niciodata.

Solutia Kaspersky Small Office Security este conceputa pentru aceste intreprinderi mici si este usor de usor de instalat si de administrat, sustine compania. Prima versiune a fost lansata in 2010, iar de atunci aui fost adaugate caracteristici.

Iata cateva dintre noutati.

Modul Safe Money care protejeaza operatiunile de Online Banking ￯ Activand automat noi niveluri de protectie atunci cand utilizatorii efectueaza tranzactii financiare online, companiile pot plati facturile, pot face cumparaturi, si pot avea acces la datele financiare online. Tehnologia activeaza automat ultra-securizarea browser-ului web de fiecare data cand utilizatorul viziteaza un site financiar, cum ar fi un serviciu de online banking sau de plati online. Browserul Safe Money se asigura ca nu exista programe neautorizate activate pe ascuns si ca datele de pe ecran sunt protejate de keyloggeri si de programe malware care fac capturi de ecran. Functia Safe Money se va asigura, de asemenea, ca site-ul la care utilizatorii sunt conectati este autentic si are o certificare valida, pentru a combate tentativele de phishing.

Compatibilitate sporita cu dispozitivele mobile - Small Office Security include protectie pentru tablete si smartphone-uri Android, dotand aceste dispozitive cu o serie de functii anti-malware, protectie pentru navigarea online si sisteme de control a confidentialitatii.

Automatic Exploit Prevention - Tehnologie impiedica infractorii cibernetici sa utilizeze vulnerabilitatile noi din programele legitime, cunoscute sub numele de Zero Days, pentru a lansa atacuri malware. Prin monitorizarea proactiva a comportamentului programelor frecvent exploatate, precum Adobe si Java, functia Automatic Exploit Prevention poate proteja clientii de exploiturile nedescoperite.

Password Manager - Cu ajutorul tehnologiei de administrare a parolelor, angajatii trebuie sa retina doar o singura parola principala. Functia Password Manager va stoca parolele intr-un depozit criptat si introduce in mod automat parola corecta atunci cand este necesar. De asemenea, tehnologia poate crea parole personalizate pentru conturile noi, astfel incat angajatii sa nu fie tentati sa reutilizeze parolele existente, oferindu-le acestora posibilitatea de a-si pastra parolele pe un dispozitiv USB, menit sa devina o versiune portabila a ￯depozitului de parole￯.

Online Backup - Intreprinderile mici isi pot salva in mod automat si in siguranta informatiile importante in cloud sau pe un hard disk sau server local.