Firmele romanesti, ultimele in UE la promovarea si prezentarea prin site-uri proprii
Situatia Eurostat pe anul 2013 se refera la firmele cu cel putin 10 angajati din 15 domenii de activitate, de la manufactura pana la stiinta si tehnologie.
In privinta firmelor care au un site propriu, Romania este pe ultimul loc in UE, cu un procentaj de numai 42%, mult sub media UE, de 73%.
Bulgaria este imediat deasupra noastra, cu 47%, iar Letonia intregeste "podiumul" din coada, cu 56%. Nici venicii unguri nu stau prea bine la acest capitol, insa sunt totusi mult peste Romania, cu un procentaj de 61% firme cu site.
Cea mai mare acoperire website pentru firme au Danemarca (92%), Suedia (89%), Austria (86%), Germania si Olanda (ambele cate 84%).
Firmele romanesti stau prost si cu folosirea site-urilor de socializare, cum este Facebook. Romania este pe ante-penultimul loc, alaturi de Polonia si Franta, cu o rata de utilizare a social media de 19%. Mai slab stau doar Letonia (15%) si Cehia (16%).
Cel mai mult se promoveaza pe social media firmele din Malta (50%), Olanda (48%), Irlanda (45%), Suedia si Marea Britanie (cate 42%).
Rata medie de utilizare a social media de catre firme, in UE, este de 30%.
In utilizarea blogurilor si a microblogging-ului (cum ar fi reteaua Twitter) de catre firme, Romania este pe penultimul loc in UE, cu o acoperire de numai 3%, la fel ca si Polonia si Cehia, in timp ce media Uniunii Europene este de 10%.
Mai slab decat societatile romanesti stau firmele din Ungaria (2%), insa Bulgaria are o acoperire ceva mai larga (5%).
Cel mai mult firmele folosesc blogurile si microblogging-ul in Olanda (27%), Marea Britanie (23%) si Irlanda (20%).
"In mai mult de un deceniu a avut loc o schimbare in continutul site-urilor firmelor, de la pagini web statice la aplicatii web, care includ functionalitati, cum ar fi comenzile on-line si link-uri catre social media. Utilizarea social media, mai ales, permite companiilor sa-si imbunatateasca imaginea si prezenta pe internet", comenteaza Eurostat.
- 0 (0 voturi)Eurostat are cifre corecte (Marţi, 17 decembrie 2013, 15:01) visio [utilizator]degeaba incerci sa convingi romanul ca un website propriu spune altceva despre Compania lui, indifferent ca este bootiqul din spatele blocului ori o afacere mai rasarita un pic; booticarul nu stie ca poate sa isi creasca vanzarile organizand promotii, apoi imparte pliante prin cartier si baga un 500 lei la adwords; daca l-ar duce creierul la mai mult, sigur ar face mai multi bani; asa cum omul cumpara din supermarket, asa ar veni si in magazinul lui sa cumpere ce este la promotie; un domeniu .ro este gratuit la diverse pachete de gazduire, decente ca pret; sau poti luat alt domeniu, ca tot vea nica dela usl sa impoziteze domeniul .ro; orice e bun frate, insa nimic nu se compara cu un email de yahoo...asa cum ziceam, toti taranii si-au vandut sapa si ce mai aveau prin curte, si si-au deschis un magazine cu dulciuri....raspunde trimite

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate