¬Samsung a anuntat la targul CES din Las Vegas un serviciu numit Smart Home ce permite televizoarelor cu sistem de operare, aparatelor de uz casnic si smartphone-urilor sa se conecteze si sa fie gestionate de pe o singura platforma integrata. Aparatele trebuie sa fie Samsung pentru a se putea conecta, insa pe viitor e posibil sa fie compatibile si alte marci. Ca si exemplu, printr-o aplicatie de smartphone pot fi pornite luminle in casa sau poate fi oprit aerul conditionat

Samsung Smart Home a fost anuntata la Consumer Electronics Show (CES) 2014, in Las Vegas, serviciul urmand sa fie lansat comercial prin intermediul intregii game de aparate si dispozitive Samsung in prima jumatate a anului 2014.

Samsung spune ca va colabora cu mai multi parteneri pentru a extinde disponibilitatea serviciului Smart Home, punand astfel bazele unei ecosistem dezvoltat de echipamente conectate.

Functiile Smart Home le permit utilizatorilor sa controleze si sa gestioneze dispozitivele printr-o singura aplicatie de conectare a aparatelor personale si casnice ¬ de la frigidere si masini de spalat la televizoare Smart, camere digitale, smartphone-uri si prin ceasul Galaxy Gear. Acestea sunt conectate prin intermediul unei platforme integrate si a unui server.

Samsung Smart Home va avea initial disponibile trei functii principale care le vor permite utilizatorilor sa se conecteze cu dispozitivele lor de oriunde, oricand: Device Control, Home View si Smart Customer Service.

Cu Device Control, utilizatorii pot crea si utiliza setari personalizate pe dispozitivele lor mobile sau televizoarele Smart pentru a monitoriza sau controla aparatele casnice ¬ de exemplu, sa porneasca aerul conditionat sau sa aprinda luminile ¬ fie ca acestia se afla in interiorul sau in afara casei, sau in timp ce calatoresc in strainatate. La atingerea unei iconite a aplicatiei Smart Home pe dispozitivul lor, serviciul permite controlarea unuia sau mai multor dispozitive simultan, indiferent unde se afla.

Smart Home are si o functie de comanda vocala disponibila pe toate dispozitivele controlate. Daca un utilizator spune ¬ies afara" ceasului sau Gear, dispozitivele de iluminat si aparatele selectate sunt dezactivate. In cazul in care utilizatorul spune "noapte buna" telecomenzii televizorului Smart, acesta se va opri, iar luminile se vor stinge treptat. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, functia de control prin chat prin aplicatia de pe smartphone, un mod la indemana si distractiv de a comunica cu dispozitivele lor.

Cu functia Home View, utilizatorii pot utiliza smartphone-ul pentru a vedea imagini ale casei in timp real, prin intermediul camerelor integrate in dispozitivele din casa. Serviciul de Customer Service al tehnologiei Home Smart notifica utilizatorii atunci cand este timpul ca aparatele casnice sa fie duse in service sau cand trebuie inlocuite consumabilele, oferind, de asemenea, si asistenta in serviciile dupa cumparare.

Implementarea serviciului Samsung Smart Home se va concentra initial pe o gama de televizoare Samsung Smart, electrocasnice si smartphone-uri. Serviciul isi va extinde treptat aria de acoperire incluzand si alte produse Samsung, precum si dispozitive si aparate de la alti producatori.

Samsung pregateste extinderea serviciului pentru a acoperi alte arii de interes: energie, securitatea accesului in casa, asistenta medicale, precum si aplicatii eco pentru casa, prin intermediul parteneriatelor cu furnizorii de servicii din aceste sectoare.