Senzorii montati pe diverse lucruri sunt tema principala a targului CES Las Vegas, iar Sony a aratat un prototip interesant de senzor montat pe o racheta de tenis. In timp ce joci, poti vedea cu ce viteza lovesti mingea, cu ce parte a rachetei parezi lovitura si esti atentionat pentru a-ti imbunatati jocul.

Senzorul SonyFoto: YouTube

Putine jocuri sunt atat de populare precum tenisul, iar Sony a venit cu o idee interesanta: un senzor cu giroscop si accelerometru montat pe manerul rachetei. In timp ce joci, informatiile sunt trimise prin Bluetooth catre smartphone sau tableta, iar racheta vibreaza pentru a-ti arata cand trebuie sa schimbi ceva in joc.

In demonstratiile de la CES informatiile erau proiectate pe un slide urias pe peretele sali, cele mai rapide lovituri au imprimat mingii viteze de peste 180 km/h.

Nu este primul astfel de dispozitiv de monitorizare a jocului de tenis, insa faptul ca e lansat de un nume mare in lumea tehnologiei constituie un fapt interesant. Totusi, pentru moment este doar un prototip.