Compania japoneza Nintendo este intr-o situatie nu foarte indepartata de dezastru. Si nu e vorba de exagerari, pentru ca mai rar o companie isi corecteaza atat de mult prognozele de vanzari pentru anul fiscal: de la 9 milioane de console Wii U, la doar 2,8 milioane unitati, scrie Reuters. In plus, daca pentru anul fiscal 2013-14 compania astepta profit acum cateva luni, previziunile arata pierderi in prezent.

Compania admite ca nu a putut profita de perioada sarbatorilor, exact cea in care vanzarile ar trebui sa fie foarte mari. In aceste conditii, previziunile pentru anul fiscal aprilie 2013 - martie 2014 indica vanzari de 4,1 miliarde euro in loc de 6,4 miliarde euro cat se spera acum cateva luni.

Mai mult, daca initial se astepta un profit de 387 milioane euro, acum, cu nici trei luni inainte de finalul anului, pesimismul e mare fiindca sunt asteptate pierderi nete de 190 milioane euro.

Si mai spectaculoase sunt corectiile aplicate tintelor de vanzari pentru consola Wii U: in loc de noua milioane unitati se asteapta doar 2,8 milioane, adica mai putin cu circa 65%.

Nu doar cresterea vanzarilor de smartphone-uri si tablete este de vina pentru modificarile atat de drastice, mai ales ca la concurentii principali Sony si Microsoft lucrurile nu stau rau. Analisti citati de Reuters spun ca Nintendo nu si-a diferentiat suficient de mult produsele, iar clientii nu le-au mai considerat atat de interesante.