​Un roman pe nume Tiberiu Ungureanu a fost retinut si interogat in SUA dupa ce a fost vazut purtand la ochi intr-o sala de cinema faimosii ochelari Google Glass. Agentii au crezut ca el inregistra filmul si au chemat si oficiali ai industriei de profil. S-a dovedit insa ca ochelarii erau inchisi, iar omul ii purta fiindca ii luase cu reteta si ii avea probleme la ochi, scrie Business Insder.

Intr-un cinema din Ohio Tiberiu Ungureanu urmarea filmul "Jack Ryan: Shadow Recruit" si personalul cinematografului a observat ca acesta avea la ochi ochelarii Google. El povesteste ca imediat au venit zece agenti care l-au dus intr-o sala pentru a-l lua la intrebari. I-ar fi spus ca nu e arestat, insa si ca daca nu coopereaza, va avea probleme.

A fost chestionat cateva ore si apoi i s-a dat drumul "Ii purtam in timpul filmului pentru ca am fost un idiot ignorant. Rar folosesc vreo camera video si nici macar nu m-am gandit la asa ceva atunci. De fapt, camera mi se pare cel mai neinteresant lucru de la Google Glass", spune omul care a explicat ca a cumparat cu 600 de dolari lentilele de vedere si greu a gasit un optician care sa-i faca lentile pe reteta cu dioptriile potrivite.

"Am reusit sa obtin reteta la inceput de ianuarie si de atunci ii port mereu . Cum nu nici nu mi-a trecut prin cap sa piratez filme, nici nu m-as fi gandit ca Glass va fi folosit ca dispozitiv de piratare", mai spune Ungureanu.

Ironia sortii este ca Tiberiu Ungureanu colaboreaza ca programator cu FBI si are o relatie foarte buna cu oameni din agentie.

Ochelarii Glass sunt perceputi ca un pericol la adresa intimitatii din cauza camerei video discrete, insa rezolutia este net inferioara smartphone-urilor. Google a crescut productia de Glass si in urmatoarele luni vor ajunge pe piata peste 40.000 de unitati, de patru ori mai mult decat exista acum.