La doar cateva zile dupa zvonurile cum ca Lenovo s-ar gandi sa cumpere divizia de PC-uri Vaio a Sony, apare un nou posibil cumparator: Japan Industrial Partners. Publicatia japoneza Nikkei, dar si agentia Reuters, noteaza ca suma ar putea fi undeva in jurul a 400-500 milioane dolari. Comentand informatiile, PC World noteaza ca Sony ar avea de castigat prin vanzarea unei afaceri care aduce pierderi mari.

Sony cauta solutii pentru divizia VAIOFoto: Sony

Noile zvonuri sunt legate de posibilitatea ca divizia de PC-uri Vaio sa fie preluata de fondul japonez Japan Industrial Partners care va plati undeva intre 380 si 490 milioane dolari.

Sony nu a comentat informatia, reiterand faptul ca analizeaza diverse solutii pentru divizia Vaio. Laptop-urile premium de la Sony sunt bine vazute in piata, dar pe fondul unei scaderi record a pietei de PC-uri, Sony pierde bani.

Si vanzarile au scazut de la peste 8,5 milioane unitati in anii buni, la circa sase milioane acum, iar cota de piata a ajuns la circa 1,9%, de la peste 2,5%.

In conditiile in care vanzarile mondiale de PC-uri au scazut cu 10% (record absolut), cele de smartphone-uri au avansat cu 38%. PC World noteaza ca e logic ca Sony sa vanda o divizie care aduce pierderi. Divizia de PC-uri are vanzari anuale de 4 miliarde dolari si primul laptop Vaio a aparut in 1997.