Eterni.me, o platforma digitala revolutionara care le promite utilizatorilor ca vor fi prezenti online si dupa moarte, a fost lansata acum patru zile de romanul Marius Ursache, co-fondator al agentiei Grapefruit, impreuna cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). "Eterni.me a fost creat ca o solutie la dorinta de a ramane in amintirea celor apropiati si de a transmite idei si sfaturi catre generatiile viitoare", spune Mihai Ursache. "Platforma se bazeaza pe algoritmi de inteligenta artificiala care vor genera un alter-ego digital (un avatar), pe baza datelor si informatiilor digitale generate in timpul vietii - de la fotografii si emailuri, la postari pe Facebook, Twitter sau LinkedIn", potrivit unui comunicat de presa citat de PaginadeMedia.

Pe durata vietii, posesorul acestui alter-ego va putea sa ajusteze cunostintele si chiar personalitatea avatarului.

Platforma se afla deocamdata in faza de testase, insa in doar patru zile de la lansare, site-ul a fost deja accesat de 55.000 de utilizatori. Numarul celor care s-au inscris in etapa de testare pentru a fi activi in mediul virtual si dupa moarte a ajuns la 3.000.

Povestea echipei care a creat Eterni.me a fost preluata si in presa internationala, inclusiv de CNN, NBC si Boston Magazine.

O versiune preliminara (beta) a Eterni.me va fi disponibila in 2015, exclusiv pe baza de invitatie. Platforma Eterni.me va viza, pentru inceput, piata din Statele Unite ale Americii, atat datorita reactiilor benefice primite aici, cat si datorita capabilitatilor tehnologice mult mai avansate existente pentru limba engleza.

In perioada imediat urmatoare, Marius Ursache si echipa sa se vor concentra pe aceasta versiune preliminara care va demonstra fezabilitatea proiectului si pe obtinerea unei finantari care sa permita accelerarea procesului.

In Romania, Marius Ursache a pus bazele Grapefruit, o agentie de digital product development, pe care o conduce in prezent din pozitia de Chief Design Officer. Grapefruit este si agentia care aduce in Romania singurul eveniment dedicat specialistilor in arhitectura informatiei, World Information Architecture Day (WIAD, 15 februarie 2014), in cadrul caruia Marius Ursache va fi si speaker anul acesta.