Flappy Bird este un joc pentru smartphone si tableta care a fost pus online in primavara lui 2013 si a fost descarcat de peste 50 milioane de ori, astfel ca a fost o uriasa surpriza faptul ca cel care l-a creat a decis sa il scoata de pe App Store si Google Play. Tanarul vietnamez Nguyen Ha Dong spune ca succesul micului program i-a distrus viata simpla pe care o ducea. Estimarile arata ca ajunsese sa castige din publicitate chiar si 50.000 dolari/zi. Interesant e ca pe eBay, iPhone-uri care au deja jocul instalat au ajuns la mare pret.

Flappy BirdFoto: Hotnews

Flappy Bird este un joc de mobil in care trebuie sa tii in aer cat mai mult o pasare ce trebuie sa evite multe obstacole. Jocul pus pe internet in luna mai 2013 a captivat multa lume fiindca este foarte greu, multi reusind sa tina pasarea in aer doar cateva secunde, iar timpi de peste 25 de secunde sunt chiar buni.

Jocul a creat unora dependenta si a ajuns sa fie descarcat de peste 50 milioane ori, fiind gratuit, insa furnizand-i creatorului castiguri importante estimate a fi fost chiar si de 50.000 dolari/zi din publicitate.

Pentru multi a fost o proviocare faptul ca jocul era atat de greu incat pierdeau dupa doar cateva secunde, insa altii au spus ca vietnamezul este un "geniu malefic" care a creat o aplicatie complexa pentru a da oamenilor batati de cap.

In review-urile de pe site-urile de tehnologie jocul a fost catalogat ca fiind ingrozitor de greu, absolut frustrant si enervant de repetitiv.

Nguyen Ha Dong, cars sustine ca creat Flappy Bird in doua-trei zile, a spus ca succesul jocului i-a distrus viata simpla pe care o ducea si a ajuns sa deteste aceasta aplicatie. El a mai spus, pe Twitter, ca nu va vinde jocul si ca va crea si alte aplicatii, explicand si ca nu l-a scos din cauza vreunor probleme legale.

Programatorul a primit si amenintari cu moartea si a fost acuzat ca punctajele afisate nu sunt conforme cu realitatea din joc.

Acum, ca jocul nu mai este disponibil nici pe iPhone, nici pe Android, sunt la mare pret telefoanele pe care aplicatia este deja instalata. Pe eBay ofertele au ajuns la sume inimaginabile pentru iPhone-uri cu Flappy Birds, in unele cazuri vorbim de 88.000 dolari.