Lenovo, companie care a surprins multa lume prin doua achizitii de peste cinci miliarde dolari, e increzatoare ca va putea repune Motorola Mobility pe linia de plutire in 9-15 luni de la parafarea tranzactiei. Lenovo spune ca are peste patru miliarde dolari in cash si a raportat cel mai bun trimestru din istoria sa: primul in care afacerile depasesc zece miliarde dolari.

Yang Yuanqing, puternicul sef al companiei chineze Lenovo, spune ca cele doua achizitii anuntate nu trebuie privite ca fiind o actiune agresiva, iar faptul ca au venit atat de aproape ca timp una de alta tine de ocaziile din piata ce nu puteau fi ratate.

Lenovo anuntase ca va prelua cu 2,3 miliarde dolari divizia de servere low-end a IBM si nici zece zile mai tarziu anunta ca va prelua de la Google si divizia Motorola Mobility, pentru 2,9 miliarde dolari.

Seful companiei spune ca Lenovo are resursele necesare pentru aceste achizitii si pentru investitii ulterioare si spune ca acum rezervele de cash sunt de 4,7 miliarde dolari, dintre care 2,7 miliarde dolari vor merge catre aceste achizitii.

Lenovo a anuntat profit net de 265 milioane dolari trimestrul trecut, iar vanzarile au totalizat 10,8 miliarde dolari, pentru prima oara cand e depasit pragul de zece miliarde.

Despre Lenovo si insemnatatea preluarii Motorola Mobility puteti citi pe larg aici.

'