Sectorul european al aplicatiilor mobile ar putea contribui cu pana la 63 de miliarde de euro la economia UE pana in 2018, fata de 17,5 miliarde in prezent, potrivit unui studiu realizat pentru Comisia Europeana si publicat joi, scrie AFP.

Sectorul ar putea angaja, la acelasi orizont de timp, 4,8 milioane de persoane in Europa, potrivit studiului realizat de Gigaom Research, fata de 1,8 milioane in prezent (un milion de dezvoltatori si 800.000 de persoane pe posturi comerciale si de suport).

Dar studiul arata ca acest sector se confrunta si cu o penurie de personal calificat: dezvoltatorii sunt in numar insuficient si nu sunt foarte bine formati, in special in lumea afacerilor, iar societatile europene rezista cu greu concurentei cu americanii in termeni de salarii. Femeile reprezinta doar 9% sin sector, subliniaza Comisia.

Un sfert dintre dezvoltatori afirma ca dezvoltarea 4G nu este destul de rapida iar o treime regreta lipsa de interoperabilitate intre platforme precum Android, iOS si Facebook.