Star Storage SA, furnizor roman de solutii de stocare, arhivare si management de informatii si servicii Cloud, a anuntat finalizarea unei tranzactii constand in achizitionarea pachetului majoritar de actiuni de catre fondul de investitii Axxess Capital, De asemenea, prin aceasta tranzactie s-a facut o injectie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei.

"Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltarii afacerilor companiei. Noi credem in perspectivele pe termen lung pentru serviciile si solutiile de management al informatiilor si ne asteptam la o crestere de doua cifre a pietei in urmatorii ani", spune Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital.

"Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage a fost elementul necesar pentru a extinde prezenta noastra pe plan international si a beneficia complet de valoarea pe care am creat-o in ultimii ani.", spune Catalin Paunescu, fondator si CEO al Star Storage

Prin aceasta tranzactie s-a facut o injectie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii, cat si servicii de infrastructura, imbunatatirea operatiunilor si adoptarea de noi segmente de piata si zone geografice, extinderea IP si activelor sale in tehnologii emergente.

Star Storage este o companie romaneasca de servicii de tehnologia informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu 400 de angajati. Ea a fost infiintata de catre Catalin Paunescu in anul 2000 si a construit un portofoliu de servicii in domeniul managementului informatiilor.

Pe parcursul ultimilor doi ani, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international cu oferta de produse pentru protectia si managementul informatiilor, variind de la produse software proprii la solutii avansate dezvoltate folosind platforme globale si servicii cloud.

Serviciile sale cloud sunt furnizate direct sub brandul StarVault si prin intermediul partenerilor selectati. Toate produsele si solutiile software proprii sunt disponibile atat on-premise, cat si on-demand (cloud).

Axxess Capital este un manager de investitii independent, cu peste 15 de ani de experienta in investitii in mid-market din Europa de Sud-Est si peste 250 de milioane de euro administrate prin trei fonduri de capital privat. Axxess Capital a parafat pana in prezent peste 35 de tranzactii si a facut exit pentru 25 de investitii de capital,

Emerging Europe Accession Fund, al treilea fond administrat de Axxess Capital, a devenit operational in noiembrie 2010.