Samsung a cheltuit 20 milioane dolari pe publicitate la gala Oscar, dar a castigat enorm prin celebrul selfie de pe Twitter
Sponsorii au platit sume uriase pentru spot-urile publicitare la gala Oscar-urilor, estimarile aratand ca a costat 1,8 milioane dolari o reclama de 30 de secunde. In aceste conditii se estimeaza ca Samsung a cheltuit 20 de milioane pe spot-uri, ceea ce e mult daca tinem cont ca intre 2009 si 2013 sud-coreenii au investit 24 milioane dolari in reclame la ceremonia Oscar-urilor.
Marea miza a fost insa product placement-ul, adica plasarea smartphone-urilor Samsung in mainile unor celebritati in timpul ceremoniei, stiut fiind ca fanii tin cont de ce terminale folosesc vedetele preferate pe care le considera cool.
Smartphone-ul Galaxy si phableta Note 3 au aparut de mai multe ori, celebra devenind fotografia tip selfie facuta cu un Samsung alb pe care DeGeneres l-a dat actorului Bradley Cooper care a facut poza ce a batut recordul de vizualizari pe Twitter.
Ellen DeGeneres a si postat pe Twitter fotografia, dar interesant e ca a folosit si un iPhone de-a lungul decernarii premiilor, nu doar smartphone-ul Samsung.
Surse citate de WSJ spun ca DeGeneres a fost invatata sa foloseasca terminalele Samsung si acel selfie nu a fost asadar o idee de moment, ci una bine gandita. Iar feed-back-ul a fost pe masura, fotografia fiind "re-tweetata" de trei milioane de ori in orele de dupa decernarea premiilor.
Iar acel selfie a fost bine primit: 23% din cei care au comentat au spus de bine, numai 8% au avut opinii negative, iar restul, neutre.
Samsung a avut de castigat la partea de imagine prin aparitia produselor in timpul galei si e posibil ca si la partea de vanzari sa se vada efectele.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”