​Google vrea sa ajunga sa domine si piata care acum incepe sa se dezvolte, cea a dispozitivelor inteligente "la purtator" pline de senzori si capabile sa se conecteze la internet. In doua saptamani, compania va pune la dispozitia dezvoltatorilor kit-uri software pentru a-i incuraja sa creeze soft pentru ceasuri inteligente si chiar haine "smart", a spus Sundar Pichai, sef al diviziei Android care spera ca sistemul de operare se va impune si in acest segment special.

In doua saptamani, Google va furniza dezvoltatorilor SDK-uri (software development kit) pentru ca acestia sa fie incurajati sa creeze programe pentru o serie uriasa de dispozitive portabile, dincolo de celebrii ochelari si de ceasurile inteligente care au inceput sa se vanda.

Un exemplu ar fi haina inteligenta (smart jacket) despre care s-a mai vorbit ca si concept. Putem specula ca va avea senzori de monitorizare a pulsului si a temperaturii corpului si il poate avertiza pe purtator cand valorile sunt ingrijoratoare.

Sundar Pichai spune ca vrea cat mai mult feedback de la dezvoltatori si adauga ca, punand kit-ul la dispozitia lor, se vor putea crea dispozitive pe care Android sa fie cat mai usor de folosit.

Google spune ca acesta e viitorul: o lume plina de dispozitive de mici dimensiuni si cu greutate redusa, dispozitive "la purtator" (wearables) pline de senzori care pot masura diversi parametri si pot stabili comunicare cu alte dispozitive dintr-un urias "internet al lucrurilor".

Google a intrat pe segmentul "wearables" prin celebrii ochelari Glass care au ajuns la a doua generatie, pe piata fiind in prezent cam 20-30.000 perechi. Surse din piata spun ca va urma in curand si un ceas Google, produs cel mai probabil de LG.