GECAD Group, fondat de Radu Georgescu, anunta vanzarea companiei Axigen Messaging catre un grup format din patru antreprenori romani cu investitii in industria IT locala. Valoarea tranzactiei este confidentiala, spun cei de la GECAD. Axigen a fost infiintata in 2004 si furnizeaza tehnologie in domeniul comunicarii prin email, atat in Romania cat si global. Radu Georgescu a ajjuns la al patrulea exit in ultimii 11 ani, primele trei fiind cu RAV Antivirus,GECAD ePayment si Avangate. Seful GECAD a spus in repetate randuri ca lucrul care-i place enorm este sa construiasca diverse companii pe care sa le creasca pana intr-un anumit punct si apoi sa le vanda "Urmeaza sa investim in alte companii. Vom mai investi in zece companii din care sa iasa inca una foarte mare, foarte spectaculoasa", spunea el intr-un interviu acordat HotNews in toamna lui 2013.

Radu GeorgescuFoto: GECAD

UPDATE: Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori care au preluat Axigen a spus pentru HotNews ca au preluat compania ca persoane fizice si a precizat ca Axigen are zece angajati, strategia fiind sa se mentina un numar mic de nagajati, insa foarte bine calificati. Strategia pentru Axigen nu a fost inca stabilit, insa nu sunt de asteptat schimbari spectaculoase.

Ca element important, trebuie spus ca exit-ul de acum este mult mai mic decat cel anuntat de Georgescu in toamna lui 2013, cand a vandut Avangate, o companie mult mai mare decat Axigen.

Decizia de a iesi din actionariatul Axigen Messaging a fost determinata de dorinta de a include compania intr-un grup de integratori IT care sa ii permita un acces mai facil la clienti si proiecte complexe. Aceasta este o decizie strategica pentru GECAD Group si asigura totodata companiei Axigen Messaging posibilitatea de a continua sa creasca si sa se dezvolte, se spune intre-un comunicat GECAD.

Antreprenorii care au achizitionat Axigen au investit in mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate si complete.

"Pentru ca GECAD se concentreaza acum pe companii Internet si eCommerce, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum fireasca. Sunt multumit ca Axigen se va dezvolta in mainile unor antreprenori romani tineri, care au experienta vasta in proiecte de integrare a solutiilor IT la nivel global. Ma astept ca Axigen sa creasca exponential de acum inainte, primind un impuls puternic din partea noilor actionari, atat in activitatea de vanzari si marketing, cat si in cea de dezvoltare a unor noi tehnologii si servicii", explica Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group.

"Axigen este un produs de comunicare adresat atat furnizorilor de servicii de internet cat si organizatiilor ce vor sa isi eficientizeze fluxul de comunicare si colaborare interna, ce are un potential mare si pe care il vom dezvolta in continuare. Suntem incantati sa preluam aceast produs si oamenii care au ajutat la dezvoltarea lui", a declarat Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori.

Dezvoltarea Axigen a inceput in 2004, cu obiectivul de a furniza o tehnologie de top in domeniul comunicarii prin email, atat in Romania cat si global. In cei 10 ani de existenta, activitatea s-a extins la nivel international si tehnologia Axigen a ajuns sa fie adoptata de catre furnizori de servicii Internet, operatori telecom, institutii guvernamentale si companii de pe tot cuprinsul globului.

Cu peste 20 de ani de experienta in construirea unor companii tehnologice de anvergura, Radu Georgescu este unul dintre cei mai de succes antreprenori in serie si investitori din Romania si figura centrala din spatele GECAD Group.

In 2003, Radu Georgescu a adus Romania pe scena industriei IT globale odata cu vanzarea tehnologiei de securitate "RAV Antivirus" catre Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua reusita internationala in 2010, cand Naspers, compania sud-africana de Internet si multimedia, a achizitionat integratorul de plati online GECAD ePayment, acum PayU Romania.

In octombrie 2013, GECAD a anuntat vanzarea Avangate catre Francisco Partners.

Modulo Consulting, compania fondata de cei patru antreprenori care au cumparat Axigen, are 11 angajati, iar in 2012 a avut afaceri de 2,8 milioane lei si profit net de 1,5 milioane lei. Conform datelor Registrului Comertului, cei patru antreprenori romani care detin Modulo sunt Cristian Draghici, Vlad Trofin, Bogdan Moldovan si Ion Nistor, fiecare avand un sfert din partile sociale.

Modulo furnizeaza servicii IT in domenii precum consultanta, management de proiect si solutii integrate avansate pentru companii.

Axigen a fost fondata in anul 2001 cu scopul de a furniza servicii de consultanta in securitatea aplicatiilor software care au inclus si dezvoltarea solutiei de securitate RAV Antivirus. Incepand cu 2003, dupa achizitionarea tehnologiei RAV de catre Microsoft, compania s-a concentrat pe dezvoltarea si distribuirea de solutii de mesagerie , sub marca AXIGEN. Dupa 2003 o mare parte din fosta echipa RAV Antivirus a trecut la Axigen, mai ales in top management, dar si in departamentele de dezvoltare software, vanzari, product management si suport tehnic

Axigen furnizeaza solutii de mesagerie pentru cresterea afacerilor furnizorilor de servicii si companiilor de diverse dimensiuni. Solutia poate fi adaptata diverselor scenarii de utilizare si beneficiaza si de servicii de suport.