Compania americana Vonino, prezenta in tara prin distribuitorul Advanced Technologies, spune ca a vandut pe plan local 65.000 de tablete si 15.000 de smartphone-uri anul trecut, cand cifra de afaceri a fost de 8 milioane euro. Compania, care a lansat acum la targul CeBit Hanovra trei noi tablete si un model de smartphone, estimeaza afaceri de 14 milioane euro pe plan local in acest an.

Vonino la Cebit 2014Foto: Vonino

Vonino este un nume mai putin cunoscut pe piata romaneasca a tabletelor fiindca a comunicat foarte putin, insa in magazine se gasesc multe modele sub acest brand, cu preturi intre 250 de lei si 800 de lei.

Compania a lansat la targul CeBit tabletele Onyx Z, Spirit QS, Magnet M9 si smartphone-ul Jax QS. Tableta Onyx Z are ecran de 7 inch, procesor dual-core de 1,3 GHz si 1 GB RAM.

Spirit QS are ecran de 9,7 inch, procesor quad-core de 1.2GHz si camera de 5 MP pe spate. Magnet M9 are ecran de 9 inch, procesor quad-core Cortex A7, 1.5Ghz, Android 4.2.2, camera de 5 MP si 630 grame greutate.

Jax QS este un smartphone cu ecran de 5 inch, procesor quad-core Cortex A7 1.3GHz, camera de 13 MP, memorie RAM de 1 GB si 124 grame greuate.

Vonino Corporation a fost infiintata in anul 2009,si a inceput cu o gama restransa de produse, precum cabluri TV si cabluri de date pentru telefoanele mobile, pana la casti cu microfon.

Apoi au trecut la produse electronice precum MP3 playere DVD playere si GPS-uri toate trei lansate pe piata dupa 6 luni de la data infiintarii companiei.

Apoi compania a lansat sub brand propriu si smartphone-uri si tablete, dar si accesorii pentru ele.

In Romania, cu cifrele anuntate, compania ar avea cam 10% din piata tabletelor si 1% la smartphone-uri.