King, compania devenita celebra pein jocul cu bombonele colorate Candy Crush Saga se listeaza luna aceasta, pretul actiunilor urmand sa fie intre 21 si 24 dolari, estimarile fiind ca din IPO se vor strange 530 milioane dolari, scrie Financial Times. Numarul de utilizatori care intra macar o data pe luna pe jocurile companiei era de 408 milioane in decembrie, iar aplicatiile au fost descarcate de peste 500 de milioane de ori de pe Google Play si App Store.

King, cu sediul la Dublin, se va lista la New York Stock Exchange sub indicele KING si va pune la vanzare un numar de 15,5 milioane actiuni, iar alti actiionari vor vinde inca 6,7 milioane. Calculele arata ca valoarea companiei este de 7,6 miliarde dolari.

King are 180 de jocuri in 14 limbi, dar Candy Crush, joc cu peste 500 de niveluri, ii aduce trei sferturi din venituri.

In 2012 King a avut venituri de 164 milioane dolari si profit net de opt milioane dolari, iar anul trecut veniturile au ajuns la 1,88 miliarde dolari, iar profitul net, la 567 milioane dolari.

Peste trei sferturi dintre venituri au fost generate de Candy Crush Saga, de departe cel mai de succes joc. De acest lucru se leaga si marea intrebare a investitorilor: este succesul King legat doar de un singur joc si ce se va intampla dupa ce lumea se va fi plictisit de joc.

In decembrie 2013 numarul de utilizatori care jucau zilnic pe Facebook sau pe platformele mobile a ajuns la 128 milioane, din care 93 de milioane jucau Candy Crush, iar 15 milioane, Pet Rescue Saga.

Numarul de utilizatori care intra macar o data pe luna era de 408 milioane in decembrie, iar aplicatiile au fost descarcate de peste 500 de milioane de ori de pe Google Play si App Store.