​Fondatorul Facebook l-a sunat pe presedintele Obama pentru a-si exprima frustrarea in legatura cu raul pe care-l fac internetului actiunile guvernului american. Zuckerberg a spus, intr-o postare pe Facebook, ca guvernul american a devenit o amenintare pentru internet, in loc sa fie un promotor iar reforma, desi a inceput, va dura cu siguranta mult. Supararea e legata de imensul scandal de spionaj in care autoritatile au cules cantitati uriase de date confidentiale.

In contextul scandalului de spionaj NSA, fondatorul Facebook atrage atentia asupra faptului ca internetul este un spatiu comun in care putem interactiona, insa pentru a-l pastra puternic trebuie sa ramana un mediu sigur. Facebook cripteaza comunicatiile, foloseste protocoale sigure de trafic si incurajeaza oamenii sa foloseasca mai multe nivele de autentificare, totul pentru un plus de siguranta.

Zuckerberg spune ca toate aceste actiuni sunt in zadar si adauga ca se simte frustrat si nu mai stie ce sa creada fiindca expertii Facebook ajung sa protejeze userii de actiunile guvernului american si nu, cum ar fi fost normal, de criminalii informatici.

Guvernul SUA trebuie sa fie "un campion" al internet-ului si nu o amenintare la adresa acestuia si autoritatile trebuie sa fie cat mai transparente in tot ce fac, fiindca altfel oamenii vor crede in cele mai negative scenarii.

"Zuck" spune ca l-a sunat pe presedintele Obama pentru a-i impartasi frustrarile legate de raul pe care guvernul SUA risca sa-l faca si adauga ca reforma va dura "din pacate" foarte mult timp.