Deutsche Bank va inaugura in Bucuresti, pana la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicatii software pentru banca germana si care va avea 100 de angajati pana la jumatatea acestui an si 500 pana in 2016, informeaza Mediafax.

Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), "Marian Popa va supraveghea organizarea si dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create pana la 500 de locuri de munca in domeniul IT&C pana la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numarul angajatilor este estimat sa ajunga la 100 de specialisti pana la jumatatea anului", se arata in comunicat.

Anterior, in perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield in cadrul caruia numarul salariatilor a crescut de la 40 la 800 de angajati, distribuiti in patru sedii din Europa Centrala si de Est.

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank si va reprezenta, potrivit comunicatului, o platforma pentru specialisti software cu nivel inalt de pregatire.

"Marian Popa are o experienta semnificativa si realizari profesionale importante in industria IT&C, acumulate pe parcursul unei cariere de exceptie in pozitii de top management detinute in Romania si in afara tarii si credem ca va contribui semnificativ la succesul centrului global de tehnologie de la Bucuresti", a declarat reprezentantul Deutsche Bank in Romania, Mihai Ionescu.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si furnizeaza produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private banking pen-tru clientii persoane fizice.