​Facebook va incepe sa testeze drone, sateliti si lasere ca parte a proiectului internet.org prin care vrea sa conecteze la web oameni din zone indepartate si sarace la care internetul nu a ajuns prin mijloace conventionale. Facebook a cumparat cu circa 20 milioane dolari un start-up britanic numit Ascenta cu experienta in industria aerospatiala si il va alipi diviziei Connectivity Lab care e dedicata proiectului.

Mark Zuckerberg spune ca echipa de la Connectivity Lab va aduce internetul in zone indepartate sau sarace cu ajutorul dronelor, a satelitilor si a laserelor. "In incercarea noastra de a conecta intreaga lume prin internet.org am lucrat la modalitati de a transmite oamenilor internetul din vazduh", spune Zuckerberg.

Compania lucreaza cu experti de la NASA si a cumparat acum un mic start-up britanic numit Ascenta care vine cu experienta din domeniul aerospatial. Bloomberg scrie ca Facebook a platit 20 milioane dolari pentru Ascenta, dar suma nu a fost confirmata.

Faceebook spunea ca in orase mici din zone indeprtate, unde conexiunile clasice la internet nu ar renta, ar vrea sa foloseasca drone cu baterii solare care pot sta in aer luni intregi la mare altitudine. In zone cu densitate a populatiei foarte mica s-ar putea folosi sateliti care sa furnizeze conexiune la internet.

Facebook a facut multe achizitii in ultimul timp, in februarie a platit 19 miliarde dolari pe Whatsapp, iar miercuri a platit doua miliarde dolari pentru Oculus VR, companie din domeniul realitatii virtuale. Zuckerberg spune ca e ceva rar ca tranzactii asa de mari sa survina atat de repede, lasand de inteles ca in viitor nu vor mai urma astfel de anunturi.

Internet.org este un proiect anuntat in 2013 cu menirea de a aduce internetul spre populatia din zone izolate si sarace, unde conexiunile clasice nu sunt rentabile. Alaturi de Facebook, din alianta fac parte companii precum Samsung, Nokia, Ericsson, Mediatek, Qualcomm si Opera.