Seful Mozilla a demisionat din cauza unui scandal starnit de faptul ca se opune casatoriilor gay
In 2011 el donase 1.000 de dolari catre Proposition 8 care sustinea o lege de interzicere a casatoriilor gay in California. Eich a fost criticat intens in ultimele zile si multe persoane s-au aratat scandalizate de faptul ca Mozilla este condusa de un om care lupta impotriva drepturilor homosexualilor.
Eich a facut in trecut donatii si candidatului republican Pat Buchanan care spusese ca homosexualii au declarat razboi naturii, iar acum aceasta se razbuna crunt, spunea Buchanan care-i caracteriza pe homosexuali ca fiind satanisti si sinucigasi.
Dupa numirea lui Eich in functia de CEO, trei membri ai board-ului Mozilla si-au dat demisia, insa compania a spus atunci ca cele doua evenimente nu au vreo legatura.
Brendan Eich declara la inceputul saptamanii ca nu va demisiona, insa presiunea a tot crescut. Mitchell Baker, presedinte executiv la Mozilla, a spus ca e foarte normal ca lumea sa fie suparata fiindca Mozilla nu a actionat la standardele dorite si nu a reactionat suficient de repede de la izbucnirea controversei.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Si da, din cauza culturii foarte tolerante, Bay Area este capitala neoficiala a comunitatii LGBT.
ps. Distractiv senatorul ala Bucianal, cu textul lui cum ca natura se razbuna pe umanitate ca fredy mercury se tinea cu baietii de mana, hahaha!
De mii de ani casatoria s-a definit ca fiind intre un barbat si o femeie. Si asta si in culturile unde homosexualitatea nu era privita ca fiind ceva rau, cum ar fi in Grecia antica si in extremul orient...
De ce anume relatzia intre 2 barbati sau intre 2 femei sa se numeasca tot casatorie? Doar nu e chiar acelasi lucru. Asa se produce doar confuzie. Atunci tot casatorie sa se numeasca si relatzia dintre doua femei si un caine!
In plus, in mai multe parti ale lumii, casatoria a fost definita, tot mii de ani, si ca relatia dintre un barbat si mai multe femei.
Multe prostii au fost crezute multe mii de ani.
Iar casatoria oricum nu e acelasi lucru pentru oricine - sunt casatorii din dragoste, sunt casatorii a la Moni si Iri ... si aia tot casatorie, nu ?
Iar la faza cu cainii deja doar repeti, fara sa intelegi, ce ai auzit de la unii care repeta si ei fara sa inteleaga ce au auzit de la unii ... si tot asa. Este complet ilogica - respectiv, casatoria e un drept, nu o obligatie. Un drept implica posibilitatea de alegere, de consimtamant si asa mai departe. Cainii aleg sa se casatoreasca ? Isi pot asuma alegerea si pot consimti, in cunostinta de cauza ? Iti raspund eu, caci nu cred ca ai avut de la cine sa auzi raspunsul, ca sa il poti repeta - nu, cainii nu aleg sa se casatoreasca, nu pot consimti in cunostinta de cauza.
Adica Britney care se casatoreste in Las Vegas si divorteaza dupa o saptamana trebuie sa aiba acest drept dar doi barbati care poate au nevoie de asta sa nu-l aiba?(drepturi la sedere in tara a partenerului,
posibilitatea de a-l vizita la spital, mostenire, asigurari, dreturi la proprietate etc etc)
Din ce cauza sa nu-l aiba, nu muncesc si ei si platesc taxe la stat?
Si inca ceva, faptul ca nu ne mai vindem fiicele in casatorie pentru o vaca si trei capre deja inseamna ca acest concept de casatorie a suferit niste schimbari.
Daca un homosexual ar fi ajuns CEO la Mozilla si oamenii normali s-ar fi opus ar fi fost caracterizati ca intoleranti si fundamentalisti habotnici.
Toleranta e o cale cu doua sensuri: noi va toleram pe voi, dar si voi trebuie sa tolerati pe altii.
In fine, stiu ca unii vorbesc de toleranta cand este vorba despre tratament egal al oamenilor pentru aceeasi actiune (ca e vorba de vot, ca e vorba de sex sau casatorie), dar, din punctul meu de vedere, nu se poate vorbi despre toleranta. Oamenii trebuie sa aiba aceleasi drepturi si punct; o societate bazata pe inegalitatea in drepturi nu este acceptabila, asa ca toleranta homofobiei, misoginismului, a fundamentalismului religios in general, nu este o optiune.
Asta nu inseamna, fireste, ca nu poti sa ai relatii restranse cu un bigot, dar in limita civilitatii, daca esti nevoit sa o faci in plan individual. Am cativa colegi bigoti, de pilda, si le dau buna ziua etc.; in general ii ignor, dar daca se intampla sa aiba loc o discutie la care sunt prezenta, le spun opinia mea intr-un mod civilizat, si nu sunt singura. O fac in primul rand ca sa vada ca incepe sa existe si la noi acest punct de vedere, al necesitatii acceptarii diferentei intre indivizi.
Scopul final ar fi eliminarea bigotismul impus - fiecare poate sa-si sfatuiasca fiicele sa stea acasa la facut copii sau fiii sa nu fie homosexuali; dar nu sa le ceara asta altora. Fireste, asta nu se va intampla prea curand in ro, dar este incurajator sa vezi ca incepe sa se intample in Occident (sunt de sute de ani in fruntea progresului, si social, si tehnologic) cu toate ca exista si acolo multe probleme. Este o perioada de tranzitie, trebuie sa isi redefineasca modelul socio-economic - cu toate ca se tot canta prohodul Occidentului, au avut puterea sa treaca peste astfel de perioade turbulente in trecut, e foarte posibil si probabil sa o faca si in viitor.
E la fel ca si in cazul Galiano, fostul designer Dior, care a fost dat afara pentru injuraturile in adresa evreilor.
In plus, ceilalti si-au spus opinia, ca si el - iar e egalitate. Si au amentintat cu exercitarea dreptului de a nu mai folosi produsele companiei (e dreptul lor) si de a aduce si la atentia celorlalti, ca sa nu o faca nici ei - din nou, e dreptul lor, care nu il impiedica pe al lui sa faca acelasi lucru: sa isi spuna opinia si sa ii indemne pe ceilalti sa foloseasca in continuare produsele companiei.
Este impiedicat sa spuna ce vrea ? Nu, poate spuna ce considera ca este bine, fara sa se teama de lege sau violenta fizica, si nici macar verbala - daca l-ar injura cineva, ar putea sa foloseasca legislatia din statul respectiv la fel ca oricine altcineva.
Doar ca nimanui nu ii este garantat dreptul de a fi lipsit el insusi de critica, tocmai din cauza egalitatii - asa cum el critica pe altii, si altii il critica pe el.
Asa ca nu inseamna ca ceilalti nu isi vor exercita dreptul de a spune si ei ce cred a e bine si a se orienta spre alta companie.
Da, Mozilla probabil va ramane in cartile de istorie drept cel mai spectaculos esec al unei companii dupa Lehman Brothers.
Dar injuria facuta impotriva libertatii... va trimite fiori celor ce iubesc libertatea la fel precum actiunile Gestapoului, Inchizitiiei si Securitatii.